top of page
1805x623 Header homepage.png

Mooie techniek en mensen
goed opleiden

Het is volgens hem tijd dat het weer echt over de inhoud gaat: ervaren consultant Niels Florijn ondersteunt graag technici en specifiek engineers in het vinden van een goed passende baan. Daarbij let hij op de klik met de techniek waarmee gewerkt wordt.

 

Ook deelt hij 3 tips die hij normaal alleen met zijn collega's deelt.

Hanna Bakker

marketeer

Werken vanuit je interesse

We willen allemaal goed verdienen en daar zet Niels zich ook zeker voor in. Maar wat nog belangrijker is dan je loon, is dat je werk doet wat je ligt. Dat er interesse is in de processen of materialen waarmee gewerkt wordt. Voor Niels staat daarom voorop: het koppelen van technische vaardigheden met de vraag binnen technische functies.

Een technische opleiding had hem ook gepast. “Het is interessant om te zien wat er allemaal mogelijk is, de mogelijkheden zijn tegenwoordig grenzeloos. De branche ontwikkelt zich snel, het is mooi om daar midden in te zitten”. Vanuit die waardering voor technische ontwikkeling komt ook het besef dat er goede mensen nodig zijn om dit waar te maken. Des te belangrijker dat iedere techneut een passende baan heeft.

Van je hobby je werk maken

Niels begrijpt: Bijna iedere Engineer of techneut heeft een passie voor een specifiek stukje techniek.  “Een leuke bijkomstigheid is dat ik kennis maak met alle interessante hobby's en interesses die technici hebben, en de passie die ze daarvoor hebben. Zoals het zelf ontwikkelen en ontwerpen met een 3D-printer. Dat is sowieso een mooie ontwikkeling waar veel toekomst in zit en toegankelijk is voor persoonlijke projecten. Dat brengt techniek je huis in, dat vind ik mooi.” Als je mag werken met dat wat je ligt, dan zit je op je plek.

Achtergrond in de Machinebouw

“Dagelijks kom ik met veel bedrijven in contact. Een goede band met de contactpersonen is voor mij belangrijk. Al blijven we echt vanuit de techneut denken, toch is het wel mooi om te zien hoe een organisatie te werk gaat, processen zich ontwikkelen of hoe de R&D vorderingen maakt”. Duurzaam contact is altijd belangrijk, zoals met de Machinebouwer waar vanuit Synsel is ontstaan.

Hier zitten we altijd nog bij in het pand, dat betekent dat je dagelijks over de Engineering afdeling heen loopt, met de monteurs koffie drinkt en altijd om toelichting kan vragen. Zo wordt in het opleidingstraject een Engineeringsproject compleet uitgelegd: welke machines er zijn, wat R&D doet, en de stappen in een project van fabricage naar oplevering. 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Kennis delen met collega's

Het vinden van de beste banen voor technici doet Niels al jarenlang. Al bijna vijf jaar bij Synsel Techniek en daarvoor bij een organisatie waar hij met veel lassers en machinebouwers werkte. Dat telt samen op tot een effectieve carrière met veel geslaagde koppelingen tussen techneut en organisatie.

De bewezen werkwijze van Synsel Techniek leunt op de professionaliteit van Seniors als Niels, die veel tijd investeren in het opleiden en begeleiden van nieuwe collega's. Uiteindelijk brengt inzicht van de markt en begrip van de Techniek voor iedereen de beste resultaten.

3 tips van Niels

Het opleidingsproces waar onder andere Niels zich onvoorwaardelijk voor inzet, betekent ook de achterliggende gedachtes meegeven van wat we doen en hoe we werken. Dit houdt in:

  1. Kies altijd voor kwaliteit in plaats van hoeveelheid. Help liever 1 persoon echt goed dan dat je tientallen mensen, maar half ondersteund.

  2. Behandel iedere stap in het proces met aandacht. Hoe klein de handeling ook is, neem het serieus en doe het zorgvuldig. Het is altijd sneller om het in een keer goed te doen dan dat je achteraf je fouten moet corrigeren.

  3. Een keer tempo maken is nooit een probleem, zorg dan dat je ruimte maakt om even bij te schakelen als dat nodig is.  Als je alle vaardigheden die je nodig hebt vaak genoeg oefent kan het ook gerust een keer sneller wanneer dat moet.

Een team, een taak

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-19.jpg

De termen ‘wij’ en ‘jullie’ voegen voor Niels niets toe. Binnen Synsel Techniek werkt iedereen, uit ieder team in alle functies, aan hetzelfde doel. “Daarbinnen speel ik ook mijn rol en dat doe ik met aandacht”. Daarnaast geldt dat ook voor de techneuten en de bedrijven, we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: een duurzame samenwerking en de beste baan waar je jaren met plezier kan werken.

element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

bedrijfsfotografie sales op het kantoor

Junior Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €57.860 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page