top of page

In de spotlight:
Robin Huiskamp

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

In de spotlight:
Robin Huiskamp

Hetzelfde DNA als Synsel
Toen Robin ons allereerst vertelde over het moment waarop hij besefte dat Synsel dé plek voor hem was, lichtte hij zijn tijd als stagiair bij ons uit. Het verschil in groeiambitie tussen zijn vorige werkgever en Synsel was als dag en nacht. Bij zijn vorige baan stuitte hij al snel op een plafond, zowel in zijn carrière als zijn salaris. Maar gelukkig ontdekte hij tijdens zijn eerdere stage bij Synsel, onder de vleugels van oprichter Peter-Jan en Sales Manager Joost, de ware drive van Synsel.

"Hier wordt niet zomaar gewerkt, hier worden doelen behaald," vertelt Robin. De combinatie van grenzeloze ambitie en het warme, gezellige teamgevoel dat hij zich zo levendig herinnerde, maakte het duidelijk dat Synsel dé plek voor hem was. Terugblikkend op zijn tijd bij zijn oude werkgever realiseerde Robin zich dat het DNA van Synsel veel beter bij hem paste.

Geen flitsende profielen in je inbox
Vanaf het moment dat Robin de levendige kantoortuin van Synsel bij het kantoor in Hall binnenstapte, werd hij overspoeld door een instant groepsgevoel dat vanaf minuut één aanwezig was. Terugkijkend op zijn start als Consultant herinnert hij zich de dagen waarin technologie nog moest wijken voor het persoonlijke contact: "Het was niet zoals nu met die flitsende profielen in je inbox. Nee, Miguel legde gewoon een uitgeprint CV op je bureau en dan belde je die kandidaat," lacht Robin.

Jaren later, wanneer hij het kantoor binnenstapt, is het professionele recruitmentteam van Synsel al in volle gang, druk bezig met het verdelen van kandidaten, vers geworven door het marketingteam.

Als er één ding is dat Robins ervaring bij Synsel kenmerkt, dan is het wel het overweldigende ‘groepsgevoel’. Direct opgenomen worden in een team vol warme en gezellige collega’s, dat is het echte welkom bij Synsel.

Verborgen passies of afkeuren
Robin heeft een gouden regel als het gaat om het matchen van kandidaten met hun ideale functie: "Het is niet alleen veel praten, maar vooral goed luisteren." Hij duikt diep in wat kandidaten écht willen, zelfs als ze zeggen dat ze voor alles openstaan. Robin weet dat achter die algemene uitspraken vaak specifieke passies of afkeuren schuilen.

"Als je de ware passie van een kandidaat blootlegt, wordt het benaderen van bedrijven een stuk eenvoudiger," legt hij uit. "Niets opent deuren sneller dan te kunnen zeggen dat jouw kandidaat precies past bij wat het bedrijf nodig heeft."

En wanneer is Robin dan echt tevreden? "Als ik de cirkel rond kan maken en alle verwachtingen van een kandidaat waar kan maken, dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan", vertelt hij trots.

"Als je de ware passie van een kandidaat blootlegt, wordt het benaderen van bedrijven een stuk eenvoudiger."
Dagelijkse, hernieuwde vreugde
Robins terugkeer naar Synsel als Consultant is een verhaal van thuiskomen. Terugblikkend op zijn tijd bij zijn vorige werkgever, waar hij zich allesbehalve op zijn plek voelde, herinnert Robin zich duidelijk wat hem terugbracht naar Synsel. "Het was een mix van het verdienen op basis van performance, het gevoel écht thuis te zijn bij een bedrijf waar ik volledig achter sta, en natuurlijk de bonus van werken in mijn eigen stad, Apeldoorn," legt hij uit met een glimlach.

Elke dag fietst hij met hernieuwde vreugde naar zijn werk, een dagelijkse herinnering aan de slimme keuze die hij een jaar geleden maakte.

Momenten van ontspanning
In zijn vrije tijd probeert Robin zoveel mogelijk te genieten. Of hij nu met vrienden en collega's Hugo en Simon een festivalletje bezoekt of samen de Champions League volgt, Robin weet hoe hij zijn dagen met plezier moet vullen. Maar het is niet allemaal voetbal en festiviteiten; Robin koestert ook de rustige avonden uit eten met zijn vriendin, waar hij graag urenlang natafelt. Voor hem zijn het deze momenten van ontspanning die het leven buiten het werk zo rijk maken.

(Sportieve) hoogtepunten
Robin is niet bepaald wat je noemt een ochtendmens. Hij geeft toe graag de snooze-knop nog eens in te drukken voordat hij zich haastig klaarmaakt voor een nieuwe dag bij Synsel. Maar eenmaal op kantoor start hij zijn werkdag onveranderlijk met een essentiële kop koffie terwijl hij de (sportieve) hoogtepunten van de vorige avond - van voetbalwedstrijden tot de uitslag van het Songfestival - met collega’s doorneemt.

Maar, zodra de klok half negen slaat, verandert de sfeer: de koffie maakt plaats voor de telefoon en Robin start met het bellen van de eerste kandidaat van de dag. Deze dagelijkse routine van ontspannen beginnen en dan vol energie aan de slag gaan, is precies de routine die past bij Robin.

Essentiële skills in de wereld van Recruitment
Robin brengt niet alleen zijn expertise naar Synsel, maar ook een onmisbare dosis humor. Zijn vermogen om elke dag een positieve 'vibe' op kantoor te creëren, is wat hem onderscheidt. Hij legt uit hoe belangrijk het is om een ontspannen sfeer te creëren waarin iedereen zich meteen thuis voelt.

Of hij nu met collega's of kandidaten praat, Robin heeft het unieke talent om mensen snel op hun gemak te stellen, wat essentieel is in de wereld van Recruitment. Deze mix van professionaliteit en plezier maakt hem een waardevolle aanwinst voor Synsel.

Kennis & structuur
Op de vraag wie binnen Synsel de grootste impact heeft gehad op zijn professionele ontwikkeling, noemde Robin twee collega’s die een doorslaggevende rol hebben gehad: Niels en Mathijs. Niels, door Robin beschreven als de "wandelende encyclopedie van Synsel", kent het hele land uit zijn hoofd, inclusief details over welke kandidaat waar werkt en wie hen heeft geplaatst.

Aan de andere kant staat Mathijs, de man die Robin de kunst van structuur en scherpe procesfocus heeft bijgebracht. Deze combinatie van kennis en structuur maakt dat Robin zich snel heeft kunnen ontwikkelen tot een belangrijke Consultant binnen Synsel.

Noodzakelijke stappen als opmaat voor succes
Robin weet als geen ander dat niet elk aspect van een baan altijd even opwindend is. Hij geeft toe dat sommige van de meer procesmatige taken, zoals het opmaken van een CV of het schrijven van een voorstelmail, niet direct zijn hart sneller doen kloppen.


Maar deze noodzakelijke stappen zien als opmaat naar waar hij écht van geniet - de gesprekken met mensen waarin hij diep duikt in hun passies en ambities - maakt het allemaal de moeite waard. Voor Robin is het doorbijten in de minder leuke klusjes een kleine prijs voor de voldoening die het volgen van zijn echte passie met zich meebrengt: het verbinden van mensen met banen die hen op het lijf geschreven zijn.

Ambitieus, maar haalbaar
Als we vooruitblikken naar waar Robin zichzelf ziet binnen Synsel over drie jaar, is zijn ambitie duidelijk. Hij vertelt over zijn doel om een van de top 10 Consultants te zijn, dromend van een omzet van €1.000.000 in zijn eigen business. "Ambitieus, zeker, maar haalbaar," zegt hij vol enthousiasme.

Op de vraag of hij ook leidinggevende ambities heeft, schudt hij zijn hoofd: "Nee, geef mij maar het echte werk op de vloer; rechtstreeks contact met klanten en kandidaten. Daar ligt mijn kracht en passie." Robins focus ligt op de verdere groei als Consultant, waar hij zijn talent voor het maken van perfecte matches kan blijven benutten en verfijnen.

Meer spotlights?
Robins reis bij Synsel van stagiair tot top Consultant illustreert prachtig hoe ambitie, toewijding en een beetje humor de sleutel kunnen zijn tot een succesvolle carrière bij Synsel. Zijn verhaal benadrukt niet alleen de persoonlijke en professionele groei die mogelijk is binnen onze organisatie, maar ook de hechte groep en de dynamische werkomgeving die we bij Synsel te bieden hebben.

Ben je geïnspireerd door Robins verhaal? Neem dan een kijkje bij onze vacatures om te zien waar jouw pad bij Synsel zou kunnen beginnen.

bottom of page