top of page
1805x623 Header homepage.png

Achter de schermen bij het vinden van een succesvolle match als Sales Consultant bij Synsel!

In dit blog nemen we je mee achter de schermen bij Synsel, waar we de kunst en wetenschap van het vinden van de beste banen voor technici onthullen door de ogen van onze eigen Sales Consultant, Elmar. 

Simon Kempers

Copywriter

In dit blog onthult Elmar het zorgvuldige proces van het vinden van een succesvolle match. Van de eerste kennismaking met een kandidaat tot het vieren van een getekend contract, Elmar deelt zijn persoonlijke ervaringen en de fijne kneepjes van het vak die Synsel onderscheiden in de branche.


Dus, of je nu overweegt een carrière als Sales Consultant bij ons te beginnen of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er allemaal komt kijken bij het succes van Synsel, in dit blog krijg je de meest waardevolle inzichten over werken als Sales Consultant! 

Wat zijn de eerste stappen die je zet als er een kandidaat op je naam wordt gezet?

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09071.jpg

In de dynamische wereld van Synsel neemt Sales Consultant Elmar ons mee door het zorgvuldige proces van het vinden van een nieuwe baan voor technici, waarbij elke stap cruciaal is voor succes. Voor Elmar begint alles met een grondige analyse van het CV van de kandidaat, gevolgd door een strategisch voorbereid telefoongesprek. "Dit eerste gesprek is je kans om echt diep te graven," legt Elmar uit, "het is essentieel om te ontdekken wat de kandidaat zoekt en wat hem drijft." 
 

Na dit verkennende gesprek plant Elmar een persoonlijke intake op kantoor, waarbij hij benadrukt hoe belangrijk het is om face-to-face te ontmoeten. "Een fysieke meeting toont de ware inzet en motivatie van een kandidaat," zegt hij. 
 

Vervolgens begint Elmar met zijn acquisitie en moet hij zijn ware Salesskills laten zien, waarbij hij het verhaal van de kandidaat met passie verkoopt. Tijdens de intake worden al mogelijke carrièrekansen besproken, zodat de kandidaat precies weet wat de mogelijkheden zijn. Elmars aanpak is niet alleen grondig maar ook persoonlijk, en elk gesprek is weer een stap dichter bij een succesvolle match.

Hoe kom je écht te weten waar de behoeften van een kandidaat liggen?

Elmar heeft zijn eigen methodes ontwikkeld om de ware behoeften van een kandidaat te ontrafelen. "Elke Sales Consultant heeft zijn eigen stijl, maar het komt neer op de kunst van het vragen stellen," legt hij uit. Vooral bij wat terughoudendere kandidaten kan het een ware speurtocht zijn naar wat hen écht drijft. 


Elmar benadrukt het belang van concrete voorbeelden, zoals vragen naar ervaringen met specifieke machines, om zo echte raakvlakken te vinden. "Het is cruciaal dat een kandidaat zich op zijn gemak voelt, dus praten we over wat hen echt interesseert," zegt Elmar. 


En als je even vastzit? Dan biedt het systeem Carerix uitkomst met een set basisvragen die helpen om de gespreksrichting weer te vinden. Deze aanpak zorgt ervoor dat Elmar steeds weer succesvol de diepere wensen en ambities van elke kandidaat boven tafel krijgt.

Hoe overtuig je mensen ervan dat
jíj hun nieuwe uitdaging gaat vinden?

Elmar deelt met trots hoe hij de unieke voordelen van Synsel gebruikt om kandidaten te overtuigen dat ze bij ons aan het juiste adres zijn. Met een achtergrond als Operator die zelf door

 

Synsel gedetacheerd werd, kent Elmar als geen ander de effectiviteit van de aanpak van Synsel. "Ik heb zelf aan de ontvangende kant van Synsels diensten gestaan," vertelt hij, wat hem een authentieke en overtuigende getuige maakt van de kwaliteit die we leveren. 


Elmar benadrukt vooral onze diepgaande specialisatie in technische functies. "Synsel is geworteld in de techniek en wijdt zich al 14 jaar met hart en ziel aan het plaatsen van schaars technisch personeel in de beste banen," voegt hij toe. Dit verhaal van binnenkomst als kandidaat tot aan zijn huidige rol als Sales Consultant helpt hem om een solide vertrouwen te bouwen met zijn kandidaten. 

Hoe kom je erachter waar
een bedrijf écht naar op zoek is?

Elmar neemt ons vervolgens mee in de kunst van het matchen van de perfecte kandidaat aan een bedrijf. "Het begint allemaal met een grondige verkenning van het bedrijf en de openstaande vacatures op hun website," legt Elmar uit. 
 

Gewapend met deze kennis, duikt hij vervolgens in de wereld van de koude acquisitie, waar hij het algemene nummer van een bedrijf belt met de hoop een match te maken. "Je zou verbaasd zijn hoe welkom een telefoontje kan zijn wanneer je een potentiële nieuwe werknemer aanbiedt," zegt Elmar met een glimlach. Deze proactieve benadering is niet alleen effectief, maar stelt Elmar ook in staat om direct te peilen wat bedrijven écht nodig hebben, waardoor hij steeds weer de ideale kandidaat bij de juiste functie kan plaatsen.

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-6.jpg

Kun je een voorbeeld
geven van een uitdagende match?

Elmar deelde vervolgens een bijzonder verhaal met ons over een uitdagende match die zijn doorzettingsvermogen en toewijding laat zien. Hij herinnert zich een kandidaat uit het noorden van Groningen, een regio waar de banen niet voor het oprapen liggen. Na een succesvolle, drie uur durende kennismaking op het kantoor in Apeldoorn, begon de zoektocht naar de perfecte uitdaging voor deze kandidaat. 


Weken gingen voorbij zonder succes, en zelfs anderhalve maand later leek de markt nog steeds geen kansen te bieden die aansloten bij de wensen van de kandidaat. Maar Elmar gaf niet op. Uiteindelijk vond hij, na onvermoeibaar zoeken, een gouden kans bij een bedrijf waar de kandidaat niet alleen op gesprek ging, maar ook direct een sterke klik voelde met het team.
 

Hij werkt er nu nog steeds, tot grote tevredenheid. En het mooiste van alles? De kandidaat en zijn vrouw kwamen, met gebak, persoonlijk langs bij het kantoor in Apeldoorn om hun dankbaarheid te tonen. Dit verhaal toont niet alleen de uitdagingen van het vak, maar ook de vreugde en voldoening die het brengt.

Hoe blijf je in contact

tijdens een detacheringsperiode?

Elmar benadrukt het belang van communicatie en evaluatie tijdens de detacheringsperiode, een proces waar hij zelf nauw bij betrokken is. "Een belletje is zo gepleegd," zegt Elmar met een glimlach, verwijzend naar zijn aanpak om zowel kandidaten als opdrachtgevers regelmatig te bellen. 


Op de eerste werkdag, na een week, en vervolgens na drie en zes maanden, neemt Elmar de tijd om te checken of alles naar wens verloopt. Deze momenten gebruikt hij niet alleen om te informeren, maar ook om eventuele problemen proactief aan te pakken en zo te zorgen voor een optimale ervaring voor alle betrokken partijen. 


Met zijn open-deur-beleid kunnen kandidaten en bedrijven hem ook buiten kantooruren bereiken, waardoor hij altijd beschikbaar is om te helpen, advies te geven of gewoon een luisterend oor te bieden. Deze betrokken benadering houdt iedereen scherp en zorgt ervoor dat zowel de detacheringsperiode als het vervolg daarvan zo succesvol mogelijk zijn.

Moet je over technische kennis beschikken
in je werk als Sales Consultant bij Synsel?

Vervolgens neemt Elmar ons mee in de essentiële vaardigheden die nodig zijn om te schitteren als Sales Consultant bij Synsel. Hoewel technische kennis handig is, benadrukt hij dat het niet de sleutel tot succes is. "Je pikt de technische aspecten snel genoeg op als je eenmaal begint en een beetje gevoel voor het werk ontwikkelt," legt hij uit. 


Wat volgens Elmar wél cruciaal is, zijn de soft skills: mensenkennis, communicatieve vaardigheden, én uiteraard een commerciële mindset. "Het gaat erom dat je goed met mensen kunt omgaan en een sterke, vertrouwelijke band kunt opbouwen," zegt hij. Deze vaardigheden stellen Elmar in staat om effectief te navigeren door de uitdagingen van het detacheringsproces, waardoor hij niet alleen vacatures invult, maar ook langdurige relaties opbouwt die zowel kandidaten als opdrachtgevers ten goede komen.

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-4.jpg

Werken als Sales Consultant
bij Synsel? Dit is Elmars advies!

Als afsluitend advies voor iedereen die overweegt om als Sales Consultant bij Synsel aan de slag te gaan, legt Elmar de nadruk op het persoonlijke aspect van de baan. "De beste manier om te ontdekken of deze rol iets voor jou is, is door persoonlijk langs te komen," zegt hij met een uitnodigende glimlach. "Kom eens langs voor een kop koffie, dan kunnen je direct kennismaken met het bedrijf en zelf ontdekken of er een klik is." 
 

Elmar gelooft sterk in het belang van een goede match tussen de persoonlijke waarden en de bedrijfscultuur, wat essentieel is voor succes in deze dynamische rol. Dit advies benadrukt des te meer hoe belangrijk persoonlijke verbindingen zijn binnen Synsel, niet alleen voor het werven van de juiste talenten, maar ook voor het creëren van een plezierige en productieve werkomgeving.

Sales Consultant worden?

Elmar heeft je een kijkje achter de schermen gegeven bij wat het betekent om als Sales Consultant bij Synsel te werken. Van de eerste kennismaking tot het vieren van succesvolle plaatsingen, zijn ervaringen onderstrepen de impact van échte connecties en diepgaande marktkennis. 


Geïnspireerd om net als Elmar óók Sales Consultant te worden en deel uit te maken van ons team? Bekijk dan direct onze vacatures


Wil je meer verhalen zoals die van Elmar lezen? Check dan onze blogpagina voor meer inzichten en ervaringen van onze Sales Consultants! 

element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page