top of page
1805x623 Header homepage.png

Het verhaal van: Daan Jacobs

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze nieuwe rubriek 'Het verhaal van...' geven we je een inkijkje in de verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

Het verhaal van: Daan Jacobs

Daan heeft zich door de jaren heen opgewerkt tot een echte Senior Consultant binnen de Business Unit ‘Monteurs Machinebouw’. Zijn lange staat van dienst en diepgaande kennis van de industrie maken hem een onmisbare Consultant binnen ons bedrijf. 


Met negen diepgaande vragen onthullen we in dit artikel het verhaal van Daan Jacobs bij Synsel!

Hoe heb je de groei en ontwikkeling van Synsel door de jaren ervaren, en welke veranderingen zijn je het meest opgevallen?

Daan herinnert zich zijn eerste dagen bij Synsel nog goed: "We zaten dicht op elkaar in een klein kantoor achter een Machinebouwer in Hall. Klein, maar gezellig." Hij liep er tweemaal stage voordat hij officieel in dienst kwam en heeft Synsel zien transformeren van een klein team tot een bedrijf met een modern kantoor in Apeldoorn en meer dan 75 werknemers.


"De groei was explosief," vertelt Daan. "We zijn van een bescheiden ruimte in Hall naar een groter pand gegaan, en uiteindelijk naar Apeldoorn verhuisd omdat we gewoonweg te groot werden. Het was alsof we uit het pand knapten."
 

Over de cultuur binnen Synsel zegt Daan: "Die is sterk gebleven, ondanks dat we veel groter zijn geworden. De banden tussen collega's zijn sterk. Hoewel de dynamiek is veranderd door de groei, blijft de kern van een hechte vriendengroep behouden. We gingen zelfs met z'n tienen op skivakantie in de beginjaren, en die familiegeest voel je nog steeds."

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-26.jpg

Wat heeft jou gemotiveerd
om zo lang bij Synsel te blijven werken?

"Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij elke fase van Synsels groei," vertelt Daan. Zijn blijvende motivatie? Nieuwsgierigheid. "Ik wilde altijd al zien wat de toekomst zou brengen. Elke nieuwe verandering bij Synsel heb ik van dichtbij meegemaakt, en dat boeide me."


Daan heeft veel collega's zien vertrekken en bijna allemaal misten ze de unieke cultuur van Synsel. "Veel vertrokken collega's realiseren zich pas wat ze missen als ze weg zijn. Wat we hier hebben, vind je niet overal," legt Daan uit.


Over zijn eigen tijd bij Synsel spreekt hij met dankbaarheid. "Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, van betere arbeidsvoorwaarden tot groei in mijn functie. Dat zorgt ervoor dat ik hier nog altijd met veel plezier werk."

Kun je een specifiek moment noemen waarin je de groei van Synsel van dichtbij hebt meegemaakt?

"Een grote verandering was de introductie van Business Units," vertelt hij. Eerder deelden alle Consultants de binnenkomende CV’s, maar dat veranderde toen Synsel besloot om specifieke Units voor verschillende functiegroepen op te richten.


Nu werken er ongeveer tien specialisten in elke Unit, gericht op specifieke sectoren zoals Operators, Monteurs in de Industrie, Machinebouw, Installatietechniek, Embedded en Engineering. "Deze structuur heeft onze efficiëntie en deskundigheid flink verbeterd," legt Daan uit.


Deze verschuiving naar een gespecialiseerd model was een duidelijk teken van groei voor Daan. "We gingen van het algemeen werven van collega's naar het gericht zoeken naar specialisten voor specifieke Units. Dit was het moment waarop ik zag hoe snel Synsel groeide," zegt Daan.

Kun je een voorbeeld geven van een succesvolle samenwerking met een klant of collega?

"Een van de meest memorabele projecten was de samenwerking met Voortman Steel Machinery in Rijssen," vertelt hij. Het bedrijf was op zoek naar Internationaal Service Engineers.


"Ik stelde dertien kandidaten voor en bijna allemaal werden ze aangenomen en later overgenomen door Voortman," zegt Daan trots. Deze succesvolle matches bevestigt zijn vaardigheid om de juiste kandidaten te koppelen aan de behoeften van de klant.
 

Daan beschrijft dat het succes mede te danken was aan de nauwe samenwerking met het Recruitment team en zijn eigen rol in het selectieproces. "Ik ben zelf naar Voortman gegaan, heb de bedrijfscultuur ervaren en kon de kandidaten hierdoor uitstekend voorbereiden."

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-15.jpg

Welke veranderingen in de markt voor Monteurs heb je gezien sinds je bij Synsel werkt, en hoe heeft Synsel hierop ingespeeld?

"De grootste verschuiving is de toenemende schaarste van gespecialiseerd personeel," zegt Daan. Vroeger werkte Synsel vooral met afgestudeerden in Mechatronica, omdat het eenvoudiger was om voor hen een nieuwe baan te vinden.
 

"De situatie is nu anders," vervolgt Daan. "Zelfs Automonteurs, voorheen moeilijk te plaatsen, kunnen nu gekoppeld worden aan gespecialiseerde functies." Hij merkt op hoe Synsel intern heeft gereageerd op deze marktveranderingen. "Vroeger legden we CV’s van Operators opzij, nu is de Business Unit Operators de grootste binnen Synsel, en we vinden vooral voor hen banen."
 

Daan benadrukt dat Synsel actief vraag en aanbod op elkaar afstemt, een strategie die het bedrijf helpt om proactief in te spelen op de behoeften van de industrie. "We kijken niet alleen naar het vinden van de juiste mensen, maar ook naar het anticiperen op de marktbehoeften," sluit hij af.

Wat betekent het voor jou persoonlijk om deel uit te maken van het Synsel-team?

Daan voelt meer dan alleen plezier in zijn rol als Consultant voor Monteurs bij Synsel; het is een bron van trots. "Het is duidelijk leuk om hier te werken, maar de echte waarde ligt in de trots," zegt hij. Door de jaren heen heeft hij een unieke positie binnen het bedrijf opgebouwd.


"Het is veel meer dan een gewone baan," legt hij uit. "Door de jaren heen heb ik de ruimte gekregen om mijn eigen methodes en stijl te ontwikkelen, wat je niet bij veel bedrijven ziet." Deze vrijheid heeft zijn professionaliteit versterkt en zijn verbinding met Synsel verdiept.

Kun je een leerzaam moment delen dat je hebt meegemaakt tijdens je tijd bij Synsel?

Daan reflecteert op zijn meest leerzame ervaring bij Synsel, die terug gaat naar zijn startperiode. "Toen was Synsel nog klein, wat zorgde voor veel persoonlijke aandacht," vertelt hij. In die tijd waren de trainingsprogramma’s minder gestructureerd dan het uitgebreide drie maanden durende programma in de Trainingsunit dat er nu is.


"Vooral de één-op-één coaching door Sales Trainer Mathijs, die nog steeds actief is bij Synsel, was van grote waarde voor mijn ontwikkeling," legt Daan uit. Deze persoonlijke begeleiding van een ervaren professional was cruciaal. "Rechtstreeks leren van een expert, met persoonlijke tips en directe feedback, legde een solide basis voor mijn groei als Consultant," concludeert Daan.

Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten die een goede Consultant volgens jou moet hebben?

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09062.jpg

Daan benadrukt dat sociale vaardigheden essentieel zijn voor een Consultant. "Goed kunnen luisteren is cruciaal," zegt hij. Het begrijpen en effectief vertalen van de behoeften en wensen van kandidaten naar zakelijke kansen is volgens hem wat een Consultant succesvol maakt. "Je werkt met de persoonlijke ambities van mensen en koppelt die aan zakelijke behoeften," legt Daan uit.


Effectieve communicatie is volgens Daan de sleutel tot succes. "Het is belangrijk om niet alleen te luisteren maar echt te begrijpen wat iemand nodig heeft en dit te koppelen aan de juiste mogelijkheden bij bedrijven," zegt hij. 
Daan ziet deze vaardigheden als cruciaal, niet alleen voor zijn eigen rol maar voor elke Consultant bij Synsel. "We vullen niet alleen vacatures; we helpen mensen een carrière op te bouwen en ondersteunen de groei van technische bedrijven," concludeert hij.

Hoe zie je de toekomst van Synsel en jouw rol daarin voor je?

"Ik wil nieuwe Consultants begeleiden en hun vaardigheden versterken. Dat geeft me energie," zegt hij. Over de toekomst van Synsel is hij net zo positief: "Synsel groeit snel. Er zijn plannen om de nieuwe vleugel van ons kantoor snel te vullen met nieuwe, ambitieuze collega’s."


Hoewel Daan niet bij alle strategische beslissingen betrokken is, voelt hij de dynamiek van de groei. "In de toekomst zullen we ook uitbreiden naar nieuwe markten zoals ICT," vertelt hij. "Bij Synsel is het altijd een interessante tijd. We zijn voortdurend in beweging."

De constante vooruitgang van Synsel

Daans verhaal is een mooi voorbeeld van de groeipotentie binnen Synsel. Van zijn vroege dagen in een bescheiden kantoor tot zijn huidige rol in een uitgebreid team, Daan heeft Synsel zien evolueren en zichzelf ontwikkeld als een belangrijk onderdeel van deze transformatie. Zijn ervaringen en inzichten benadrukken niet alleen de mogelijkheden die Synsel biedt aan haar medewerkers, maar ook de constante vooruitgang van het bedrijf.


Ben je geïnspireerd door Daans verhaal en wil je zelf deel uitmaken van onze groei? Dan nodigen we je uit om eens een kijkje te nemen op onze vacaturepagina!

element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page