top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Annet Pelgrum

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Annet Pelgrum

Deze editie zetten we Annet Pelgrum in de spotlight, onze Corporate Recruiter, wiens loopbaan bij Synsel bijna zes jaar geleden begon. 

Annets reis bij Synsel is een prachtig voorbeeld van interne groei en ontwikkeling, en vandaag de dag speelt zij een belangrijke rol in het aantrekken van toptalent voor ons bedrijf.  

En terwijl we Annets verhaal met jullie delen, zijn we bij Synsel ook op zoek naar nóg een Corporate Recruiter om ons team te versterken. Heb jij een passie voor het vinden van de juiste mensen voor de juiste posities en wil je meer weten over deze boeiende rol? Lees dan zeker verder en wie weet werk jij binnenkort samen met Annet om ons bedrijf verder uit te bouwen! 

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-31.jpg

Ambitie hand in hand met collegialiteit 

Toen we Annet allereerst vroegen naar het moment waarop ze wist dat Synsel dé plek voor haar was, nam ze ons mee terug naar de dagen waarin ze als nummer acht, en tevens als stagiaire, door de Synseldeuren stapte.  

Ze beschreef een klein, hecht team, bruisend van ambitie, waar de grens tussen werk en plezier soms vervaagde door de gezellige pauzes. Vooral Peter-Jan, de oprichter van Synsel, was vastberaden om Synsel op de kaart te zetten.  

Fast forward naar 2024, en hoewel het team is gegroeid tot meer dan 70 medewerkers en Synsel is opgedeeld in diverse Business Units, zweert Annet dat het vertrouwde, hechte gevoel er nog steeds is.  

Het was deze unieke sfeer die Annet deed realiseren dat Synsel meer is dan een werkplek; het is een plek waar ambitie en collegialiteit hand in hand gaan, en waar je écht je plek kunt vinden. 

Zes jaar vol plezier 

Toen we Annet vervolgens vroegen naar haar eerste dag bij Synsel, moest ze even diep graven; terug naar bijna zes jaar geleden. Als jonge studente Commerciële Economie op zoek naar een meewerkstage, belandde ze bij Synsel, destijds dus een club van zeven. "Ik was collega nummer acht, maar voelde me meteen één met het team," vertelt Annet met een lach.  

 

Zowel de ontvangst als de sfeer was open en ondanks het feit dat ze als stagiaire binnenkwam, werden haar meteen serieuze verantwoordelijkheden toebedeeld. Of het nu ging om het doen van marktonderzoek of het opzetten van een marketingstrategie, Annet werd erin ondergedompeld en voelde zich helemaal thuis. En dat gevoel? Dat is er pakweg zes jaar later nog, waar ze met evenveel plezier bij Synsel werkt. 

Een match op lange termijn?  

Toen we Annet vroegen hoe ze de perfecte match tussen kandidaten en functies tot stand brengt, begon ze enthousiast te vertellen over haar strategie. "Het valt en staat met een nauwe samenwerking met het Marketingteam en de Hiring Managers bij Synsel.”   

Als Corporate Recruiter is Annet de spin in het web, altijd druk met het coördineren van gesprekken, het afstemmen van agenda's en het onderhouden van warm contact met elke kandidaat.  In de samenwerking met het Marketingteam, zorgt ze ervoor dat elke vacaturetekst écht triggert en de aanwezig op LinkedIn op en top is.  

Maar de echte kracht? "Ik ken Synsel gewoon ontzettend goed," zegt Annet trots. Dankzij haar jarenlange ervaring binnen het bedrijf en haar begrip van Synsels ambities, kan ze razendsnel aanvoelen of een kandidaat niet alleen nu, maar ook op de lange termijn bij het bedrijf past.  

Talent aantrekken voor een bloeiend bedrijf 

Annets pad van stagiaire tot Corporate Recruiter bij Synsel is niet minder dan een inspirerend verhaal. "Beginnend als groentje binnen een compact team van zeven, wist ik niet dat het allemaal zo zou lopen," vertelt ze lachend.  

Haar reis binnen Synsel illustreert het bedrijfsmotto: ‘Level Up.' Haar drive en kritische blik op haar eigen werk als Marketeer werden al snel opgemerkt, waarna de mogelijkheden tot de rol van Corporate Recruiter verkend werden.  

Het idee dat ze begon als een stagiaire met weinig ervaring en nu de kans krijgt om talent aan te trekken voor een bloeiend bedrijf van meer dan zeventig medewerkers, vindt ze zelf het toppunt van haar succes bij Synsel.  

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-15.jpg

Buiten de kantoormuren… 

Buiten de kantoormuren van Synsel zoekt Annet graag ontspanning. "Een goede maaltijd of een paar uurtjes borrelen bij ‘Sizzles at the Park’ met mijn zussen en vriendinnen is daarvoor perfect," vertelt ze enthousiast.  

Maar Annet weet ook hoe je een feestje bouwt, vooral wanneer het gaat om de tentfeesten in de Achterhoek. En voor de balans? Dan ruilt ze de biertjes in voor een potje tennis en een bezoekje aan de sportschool.  

Een strijd tegen de snooze-knop 

Annet begint haar werkdag zoals velen van ons, met een strijd tegen de snooze-knop. "Elke ochtend is het even onderhandelen met mijn wekker," lacht ze." Eenmaal uit bed houdt ze ervan om de ochtend rustig te starten, zonder de stress van haasten of lange reistijden. En als het weer meewerkt, pakt ze de fiets naar het werk, genietend van de frisse lucht en het zonnetje.  

Een versterkt teamgevoel 

Als er één ding is waar Annet in uitblinkt bij Synsel, dan is het wel het versterken van het teamgevoel. Met een natuurlijke aanleg voor het organiseren van evenementen en een hart voor haar collega's, staat Annet altijd vooraan als het gaat om het creëren van dat teamgevoel. Of het nu gaat om het uitdelen van bokalen aan de beste Consultants tijdens kwartaalafsluitingen of het helpen bij het organiseren van een spetterend bedrijfsfeest, Annet draait er haar hand niet voor om.  

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-8.jpg

Grenzen verleggen 

Toen we Annet vroegen wie binnen Synsel een belangrijke rol heeft gespeeld in haar professionele ontwikkeling, begon ze te vertellen over Peter-Jan en Zaraida. "Peter-Jan is altijd de visionair geweest; de man met de doelen." vertelt Annet. Zijn visie en drive hebben niet alleen Synsel vormgegeven, maar ook Annet geprikkeld om steeds weer haar grenzen te verleggen.  

En dan Zaraida, 20 jaar ervaring in de flexbranche en een echte 'People Manager'. "Van Zaraida heb ik geleerd hoe ik de sollicitant in dat ene uurtje van het sollicitatiegesprek écht kan doorgronden," vertelt Annet. Dankzij deze twee krachtpatsers heeft Annet zich ontpopt van een groentje in de Marketing tot de Corporate Recruiter die nu zelf de lijnen uitzet. 

Een nieuw speelveld met eigen regels 

Toen we Annet vroegen naar een uitdaging die ze bij Synsel had overwonnen, begon ze te vertellen over haar tijd als Marketeer. "Werken met externen was echt even andere koek," vertelt ze. "Het is één ding om intern iedereen op één lijn te krijgen, maar extern? Dat is een heel nieuw speelveld met eigen regels."  

Annet herinnert zich hoe de sterkere, directere communicatie en het projectbeheer met verschillende freelancers haar aanvankelijk uit haar comfortzone trokken. Gelukkig was er Peter-Jan, master in het beheren van externe partijen. Dit avontuur, hoewel uitdagend, heeft Annet uiteindelijk uitstekend weten te tackelen. 

Écht impact maken? 

Toen we Annet tot slot vroegen waar ze zichzelf binnen Synsel zag over drie jaar, begon ze enthousiast te vertellen. "Nog steeds hier, als Corporate Recruiter, natuurlijk! Maar stel je voor: Synsel, maar dan groter, beter, en met nóg een paar Corporate Recruiters aan mijn zijde." 

Annet droomt hardop over een toekomst waarin Synsel niet alleen in omvang groeit, maar ook in invloed, met zij aan zij een dynamisch team dat zich inzet voor het werven en ontwikkelen van top talent. "Zie het als een uitgebreide familie van Consultants die samenwerken om Synsel naar ongekende hoogtes te stuwen," grapt ze.  

En met een schuin oog op de groei, voegt Annet eraan toe, "En trouwens, we zijn op zoek naar nog een Corporate Recruiter. Dus als je zin hebt in een rol waar je echt impact kunt maken, spring dan aan boord!"  

Annets ambitie is niet alleen om deel uit te maken van de groei, maar ook om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van elke Consultant die door de deuren van Synsel wandelt. 

Meer spotlights?

Met Annet aan het roer als onze toegewijde Corporate Recruiter, blijft Synsel een plek waar groei en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Annets verhaal is slechts één van de vele inspirerende verhalen die Synsel rijk is, en die tonen hoe divers en dynamisch onze werkomgeving echt is.  

Ben je geïnspireerd door Annets verhaal en zie je jezelf als onze nieuwe Corporate Recruiter of in een andere rol binnen onze snelgroeiende organisatie? Neem dan zeker een kijkje tussen onze vacatures.  

Wil je meer verhalen lezen zoals dat van Annet? Blijf dan onze 'In de spotlight'-reeks volgen, waarin we wekelijks de schijnwerpers richten op de mensen die Synsel zo speciaal maken! 

De laatste 3 spotlights

Iedere week zetten we een Synsel-medewerker in de spotlight. Je kunt ze allemaal terugvinden op onze blogpagina.

Spotlight (LinkedIn) (10).png
Spotlight (LinkedIn) (9).png
Spotlight (LinkedIn) (8).png
element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page