top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Barend Luiten

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Barend Luiten

In onze 'In de spotlight'-reeks waar we de schijnwerpers richten op de sterren van Synsel, introduceren we deze week een bijzonder veelzijdige kracht binnen ons team: Barend Luiten. 
 

Met een indrukwekkende reis die begon als Online Marketeer, heeft Barend zich opgewerkt tot de drijvende kracht achter zowel de Marketing- als de Recruitmentafdeling. Binnen slechts drie jaar bij Synsel heeft Barend zijn stempel gedrukt door zijn unieke combinatie van skills en passie. Benieuwd naar het verhaal van Barend? Ontdek het in deze editie van ‘in de spotlight’! 

Onrealistische doelen

We vroegen Barend allereerst naar het moment waarop hij zeker wist dat Synsel dé plek voor hem was. Barend begon te vertellen en nam ons mee op een reis terug in de tijd, naar de dagen dat hij fris binnenstapte als Online Marketeer. Met enthousiasme vertelde hij hoe hij in de eerste twee jaar zag dat niet alleen de advertentiebudgetten, maar daardoor ook zijn verantwoordelijkheden, ontzettend snel groeiden. "Elke keer als ik dacht dat we onze doelen hadden bereikt, gooide Synsel er nog een schep ambitie bovenop," lacht Barend. 
 

Maar de echte kick? Dat was toen hij inzag hoe onverzadigbaar Synsels honger naar succes was. "Daar is geen droom te groot en geen doel te onrealistisch.” 

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-2.jpg

Challenge accepted!

Op zijn allereerste werkdag bij Synsel stond er voor Barend niet bepaald een strak onboardingsprogramma klaar. Integendeel, Marco en Peter-Jan gaven hem een stevige handdruk, wezen hem naar zijn nieuwe pc en zeiden iets in de trant van: “Zet hem op!”.


Met de marketingafdeling nog in de kinderschoenen en de wereld van technische detachering als een onbeschreven blad voor hem, stond Barend voor een flinke uitdaging. Maar laat dat nou net zijn ideale manier van leren zijn. 
Met een mix van nieuwsgierigheid en de drang om te innoveren, begon hij aan zijn avontuur om de kansen in de markt niet alleen te vinden maar ze ook te grijpen. “Wegwijs worden in de technische detachering? Challenge accepted!” dacht Barend, terwijl hij zich klaarmaakte om Synsel voor eens en voor altijd op de digitale kaart te zetten.

Hoe het onboardingsprogramma bij Synsel er een paar jaar verder trouwens uit ziet? Nou, dat staat als een huis!

“The best of both worlds”

Toen we Barend vroegen of hij ons een inkijkje kon geven in het reilen en zeilen van de Instroomafdeling bij Synsel, begon hij enthousiast te vertellen. “Vroeger waren de Recruiters verspreid over het Synsel kantoor, maar nu, in de gloednieuwe Instroomafdeling, zijn ze als een hechte club samengekomen.” 
 

Dit samenvoegen zorgt voor een bruisende dynamiek waarbij de lijnen tussen Marketing en Recruitment nóg korter worden. Heb je hulp nodig met je A/B-test als Recruiter, dan klop je aan bij de Performance Marketeer. Heb je een pakkend bericht nodig? De Copywriter wordt erbij gehaald. 


En andersom? Idem dito! Ben je als Performance Marketeer benieuwd naar de dagvangst aan aanmeldingen? De Recruiters staan klaar met de cijfers. Zoals Barend het omschrijft, is de samenwerking tussen deze twee afdelingen precies wat het bedrijf nodig heeft! 

Lezen, sporten & gezelligheid

Toen we Barend polsten over zijn tijdsbesteding buiten de kantoormuren om, kregen we een glimp van zijn ideale ontspanningsrecept: ‘lezen, sporten en gezelligheid’. Tijdens zijn vrije tijd verslindt Barend het ene boek na het andere en is hij geregeld aan het fitnessen en vind je hem zo nu en dan bij zijn vrienden, onder het genot van een biertje. Dankzij zijn hobby’s zorgt Barend ervoor dat hij een optimale werk-privébalans kan behouden! 

E-commerce & Recruitment

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-6 (1).jpg

Toen we Barend vroegen naar zijn unieke bijdrage aan het succes van Synsel, glimlachte hij en begon hij vol trots over de zogeheten ‘experiment-cultuur’ die hij heeft ingevoerd op de Marketing- en Recruitmentafdeling te vertellen. Elke dag wordt er gekeken naar een manier om het bestaande proces te optimaliseren. En dat werkt ontzettend goed! Dankzij Barends voorliefde voor data en een neus voor de e-commerce best practices, loopt Synsel lichtjaren voor op de concurrentie. 


"We mengen E-commerce met Recruitment, en voilà: je hebt een formule die écht werkt." Barends bijdrage zorgt ervoor dat Synsel niet alleen meedoet, maar echt de toon zet in de branche. 

Klokslag 8 met een wafel

Toen we Barend vroegen naar zijn ochtendroutine, moest hij lachen. "Ontbijten? Daar heb ik 's ochtends geen tijd voor. Ik leef op de focus voor die dag.. en een suikerwafeltje." vertelde hij. "Mijn doel? Om klokslag 8 uur samen met mijn wafel het kantoor betreden, klaar om de wereld voor Synsel te veroveren." 


Het is niet alleen zijn wafel die Barend naar kantoor lokt, maar ook zijn drive om er voor zijn team te zijn. "Ik wil het vangnet zijn," zei hij. "Als er iets misgaat, wil ik niet dat mijn team twee uur lang niet verder kan." 

Soft skills, harde doelen, en hoe je die altijd haalt…

Toen we Barend naar de sleutelfiguren in zijn professionele groei bij Synsel vroegen, begon hij meteen te vertellen over Marco en Peter-Jan. "Die twee," begon hij met een glimlach, "hebben me eigenlijk omgetoverd van een marketinggroentje tot een heuse specialist." 


Bij Synsel, zijn eerste echte roeping als fulltime Online Marketeer, was het leerproces erg rijk. "Soft skills, harde doelen, en hoe je die altijd haalt," vertelde Barend. Zijn ultieme trots? Een volledig uitgerold marketingconcept voor een gloednieuwe Operator-website die binnen no time uit de grond werd gestampt. "Drie weken van pure adrenaline, waarbij ik leerde dat 'snel' een relatief begrip is en 'onmogelijk' niet in het Synsel-woordenboek staat." 


Barends les van dit alles? "Maak je doelen zo ambitieus dat je er zelf een beetje bang van wordt. Dan weet je dat je in ieder geval dat je alles geeft om het doel te behalen." 

De Everest onder de uitdagingen

Toen we Barend naar een uitdaging binnen Synsel vroegen, begon hij te vertellen over het feit dat hij nogal ‘bleu’ bij Synsel terecht kwam als kersverse Online Marketeer. "Maar vraag het maar rond; tegenwoordig wordt mijn communicatiestijl echt niet meer omschreven als ‘te zacht’ of ‘te lief’." 


Met een mix van zelfspot en trots vertelde hij over zijn transformatie. "Directe confrontatie was een uitdaging, maar dankzij Marco en Peter-Jan ben ik op dat vlak gegroeid." 
Maar Barends avontuur bij Synsel ging niet alleen over het aangaan van confrontaties. Nee, hij stuitte ook op de Everest onder de uitdagingen voor elke gepassioneerde professional: het leren delegeren. 


"In een bedrijf dat zo snel groeit, kun je niet alles zelf doen." Barend gaf toe dat het loslaten van projecten hem soms wat zwaar kon vallen. "Noem het een passie, maar het idee om niet bij elk marketingproject de touwtjes strak in handen te houden, was als een horrorfilm voor me." 


Met een lach concludeerde hij: "Maar hey, ik leer elke dag. En als dat betekent dat ik af en toe moet leren om het stokje over te dragen, dan is dat zo!”. 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-15 (1).jpg

Zelfde plek, groter team

We vroegen Barend tot slot naar zijn toekomstvisie binnen Synsel. "Over drie jaar? Nou, als het kan, zit ik nog steeds op dezelfde plek," zei hij enthousiast. "Ik zie mezelf nog steeds als Manager van de Instroomafdeling, alleen dan met een team dat tegen die tijd hopelijk dubbel zo groot is.” 


Met een boel ambitie voegde hij eraan toe: "Zolang Synsel blijft groeien zoals het nu doet, ben ik meer dan gelukkig." Barends optimisme over de toekomst van de Instroomafdeling is ontzettend aanstekelijk!

Ambitie & doorzettingsvermogen

En zo sluiten we het verhaal van Barend af, een verhaal dat ons meeneemt van de vroege start van een ambitieuze Online Marketeer tot de sleutelfiguur achter de Instroomafdeling van Synsel. Barends reis bij Synsel is een inspirerend voorbeeld van groei, zowel persoonlijk als professioneel, en laat zien hoe ambitie en doorzettingsvermogen tot ongekende successen kunnen leiden binnen dit bedrijf.


Ben je nieuwsgierig geworden naar meer verhalen zoals die van Barend? Wil je meer weten over de mensen die Synsel maken tot wat het is? Neem dan een duik in onze 'in de spotlight'-reeks, waar we de unieke verhalen van onze medewerkers belichten.


En wie weet, misschien vind jij binnenkort ook jouw plek binnen het ambitieuze team van Synsel. Of je nu op zoek bent naar een rol in Sales, Marketing, of een van de vele andere mogelijkheden die we bieden, bij Synsel wachten er genoeg kansen op je. Bekijk onze vacatures en begin aan jouw eigen avontuur bij Synsel!

De laatste 3 spotlights

Iedere week zetten we een Synsel-medewerker in de spotlight. Je kunt ze allemaal terugvinden op onze blogpagina.

Spotlight (Instagram) (2).png
Spotlight (LinkedIn) (3).png
5.png
element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page