top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Elmar Koopman

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Elmar Koopman

In onze nieuwste 'In de spotlight' verwelkomen we Elmar Koopman, die al jaren werkzaam is als Consultant voor de Unit ‘Monteurs’.  


Hoe ervaart Elmar zelf zijn werk bij Synsel? Klaar voor een duik in zijn wereld en bijdrage aan het Synsel-succes?

Gezelligheid in de Monteursunit

Toen we Elmar, de doorgewinterde Consultant voor de Unit 'Monteurs' bij Synsel, vroegen naar het moment dat hij wist dat Synsel dé plek voor hem was, nam hij ons mee terug in de tijd. "Ik herinner me de dagen in het kantoortje in Hall, toen we nog maar met een gezellige club van zeven waren," begon hij. "Er heerste een ontzettend gezellige, collegiale sfeer." 
 

Maar hoe is die sfeer nu, met de enorme groei die Synsel heeft doorgemaakt? Elmar verzekerde ons dat die sfeer van collegialiteit en gezelligheid nog steeds in de lucht hangt, vooral binnen zijn eigen Unit 'Monteurs'. 

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-49_edited.jpg

De techniekwereld in z’n broekzak

Toen we Elmar vroegen naar zijn allereerste dag bij Synsel, begon hij te vertellen met een glimlach. "Gespannen? Dat was ik zeker. Vroeger was ik al zenuwachtig als ik de Belastingdienst moest bellen," grapte hij. “Zo’n zeventig belletjes plegen op een dag? Tja, dan staat het zweet de eerste dagen wel even op je voorhoofd.”


Elmar werkte vroeger als Operator en die sprong naar Consultant was voor hem als een sprong in het diepe. Maar, zo vertelde Elmar, die spanning was van korte duur. Dankzij zijn ervaring als Operator, en zelfs geplaatst door Daan van de Unit ‘Monteurs’, wist hij precies wat er speelde in de techniekwereld. "Ik ken de techniekwereld als mijn broekzak, en dat hielp enorm om die drempel over te stappen," zei hij. 


Bovendien werd hij warm onthaald door zijn vriend Joost en de andere zes collega's in het gezellige kantoor in Hall. "Het was alsof ik een vriendengroep binnenliep. Binnen no-time kende ik iedereen. En die sfeer? Die was ontzettend gezellig!”.  

Een hechte Monteursunit

We vroegen Elmar vervolgens naar de sfeer binnen de Monteursunit. "Stel je een vriendengroep voor, maar dan binnen een kantoor," begon hij. "We zijn meer dan alleen collega's; we zijn als een hechte club die elkaar ook buiten werktijd om elkaar spreekt." 


Elmar benadrukte dat de toevoeging van nieuwe gezichten aan de Unit de dynamiek niet veranderde. "Het maakt niet uit wie erbij komt, de sfeer blijft hetzelfde. We verwelkomen iedereen met open armen." Hij beschrijft de Monteursunit als een plek waar hard werken en gezelligheid hand in hand gaan. 


Toen we Elmar vroegen naar zijn hobby's en hoe hij zijn vrije tijd besteedde, begon hij te vertellen. "Ik speel graag padel.” Maar Elmars passies beperken zich niet alleen tot het padelveld. Hij vertelde enthousiast over de tijd die hij doorbrengt met zijn vrienden - en ja, dat zijn ook zijn collega's bij Synsel. 


"Mijn sociale kring? Die bestaat voor een deel uit mijn collega's, inclusief mijn leidinggevende, Joost. Voor Elmar vervagen de grenzen tussen werk en privé op een positieve manier, waarbij collega's ook buiten werktijd deel uitmaken van zijn leven. 

Verbinder binnen Synsel

Toen we Elmar vroegen hoe hij bijdraagt aan de cultuur van Synsel, zei hij: "Ik beschouw mezelf als de verbinder binnen Synsel. Ik verbind mensen, van de oude garde tot de nieuwe lichting." Elmar ziet zijn rol als een essentiële schakel, niet alleen tussen collega's maar ook in het bedrijf in het algemeen. Met jaren ervaring op zak is Elmar dé go-to persoon voor zowel nieuwkomers als ervaren collega's. "Of je nu een luisterend oor, carrièretips, of een gezellig gesprek zoekt, ik ben je man," voegde hij eraan toe.


Deze houding vertaalt zich ook naar zijn werk met kandidaten. "Voor mij is elke kandidaat als een nieuw hoofdstuk in een boeiend verhaal. Ik probeer niet alleen hun carrière te boosten, maar ook een echte band op te bouwen." Met zijn natuurlijke aanleg voor het bouwen van goede connecties, maakt Elmar niet alleen het verschil binnen Synsel, maar ook in het leven van de kandidaten die hij helpt. 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-6 (1).jpg

Een workout met collega’s

Toen we Elmar vroegen naar zijn ochtendroutine, vertelde hij dat hij met meer begon dan alleen een kop koffie. "Sinds kort pak ik de ochtenden bij de hoorns door te sporten bij de Basic-Fit vlakbij kantoor. En wat beter is dan een workout? Precies, een workout met een vaste groep collega's!" zei hij enthousiast. 

Onder de vleugels van Joost

We vroegen Elmar vervolgens naar de personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn professionele ontwikkeling bij Synsel. Enthousiast begon hij te vertellen: "Joost, zonder twijfel. Hij is niet alleen een goede vriend, maar ook écht een specialist in het Consultant-vak. Vanaf dag één heeft hij me onder zijn vleugels genomen en me de fijne kneepjes van het vak geleerd." 


Elmar vergat ook niet om Mathijs te noemen. Hij benadrukte Mathijs' diepgaande kennis van technische functies en hoe waardevol dat is geweest. "Als ik iets over techniek moet weten, is Mathijs mijn eerste stop.” Met dank aan Joosts begeleiding en Mathijs' expertise, heeft Elmar zich kunnen ontwikkelen tot de succesvolle Consultant die hij vandaag is. 

Aanvankelijke drempelvrees

Toen we Elmar vroegen naar de grootste uitdaging die hij bij Synsel overwonnen had, blikte hij trots terug. "De overgang van Operator in een fabriek naar een Consultant op kantoor? Dat was me wel een sprong!" lachte hij. "Stel je voor, van werken met machines naar dagelijks bellen met mensen – dat was een serieuze verandering. Die eerste telefoontjes? Ik was ontzettend zenuwachtig!"

Elmar vertelde hoe hij niet alleen de aanvankelijke drempelvrees overwon, maar ook hoe hij zichzelf elk jaar ambitieuzere doelen stelt. "Elk jaar probeer ik mijn omzetrecord te verbreken. En dat geeft me iedere dag motivatie om keihard te knallen!”.  
 

Een vastberaden Elmar

We vroegen Elmar tot slot naar zijn toekomstplannen bij Synsel. "Over drie jaar? Dan zie ik mezelf niet meer als de Consultant die ik nu ben. Nee, ik ga voor een aansturende rol," zei hij met overtuiging. 


En natuurlijk, het hart van een Consultant verloochent zich niet. Toen we hem vroegen of zijn toekomstige leiderschapsrol nog steeds in de saleswereld zou zijn, antwoordde hij volmondig: "Absoluut! Daar ligt mijn hart en mijn passie." Met zijn ogen op de toekomst gericht en zijn beide voeten stevig in de wereld van sales, is Elmar vastberaden om zijn carrièrepad bij Synsel voort te zetten, maar dan vanuit een nieuwe, invloedrijke hoek.

Meer spotlights?

En daar heb je het – een blik op Elmar Koopman, een echte Synsel-veteraan én Consultant voor de Monteursunit. Van zijn eerste zenuwachtige stappen bij Synsel tot zijn ambitie om een leidende rol binnen het bedrijf te vervullen, Elmars verhaal laat zien hoe Synsel ruimte biedt voor zowel persoonlijke als professionele groei.


Benieuwd naar meer inspirerende verhalen van onze collega's bij Synsel? Neem dan een kijkje bij onze andere 'In de spotlight' artikelen


Zelf deel uitmaken van ons gezellige Synsel-team? Bekijk onze vacaturepagina, solliciteer en wie weet sta jij binnenkort ook in de spotlight!

element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page