top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Ian Schaufeli

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Ian Schaufeli

In onze nieuwe editie van ‘in de spotlight’ richten we de schijnwerpers op de mensen achter de schermen die ons bedrijf uniek maken. Deze week hebben we het genoegen om Ian Schaufeli voor te stellen, wie al sinds mei 2023 werkzaam is als Consultant voor Operators. 


Met zijn scherpe inzicht en onwankelbare toewijding heeft Ian al vele Operators geholpen de perfecte baan te vinden. Zijn unieke aanpak, kijk op het groepsbelang en de successen die hij heeft geboekt maken hem een opmerkelijke kracht binnen het team van Synsel. 


Maak kennis met Ian, en ontdek alles over zijn rol binnen Synsel.

Geen ‘aha-momenten’ voor Ian

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel teckniek-08916_edited.jpg

Toen we Ian allereerst vroegen naar het moment waarop hij wist dat Synsel de perfecte plek voor hem was, vertelde hij ons dat er geen sprake was van een plotselinge openbaring, maar meer van een geleidelijke ontdekkingstocht. "Het was niet zozeer een 'aha-moment', maar meer het wennen aan een nieuwe plek, vertelt Ian. 


Terwijl hij zich steeds verder verdiepte in de kunst van het matchen van Operators met de ideale opdrachtgevers, voelde hij zich meer en meer thuis bij Synsel. De klik met zijn collega’s en de gezamenlijke missie om de perfecte matches te vinden, versterkten zijn overtuiging dat hij op de juiste plek was. 

Energie omzetten in actie

Met zijn diploma Commerciële Economie vers in de hand, voelde de overstap van de schoolbanken naar de dynamische wereld van Synsel als een sprong in het diepe. Hoewel hij overspoeld werd door nieuwe informatie en gezichten, was er al iets vertrouwd: Ian had al eerder contact gehad met Synsel over een potentiële afstudeerstage. 


Die eerdere ontmoeting en de recente verhuizing van Synsel van Hall naar Apeldoorn maakten zijn besluit vastberaden: hier moest Ian zijn. Toen we hem vroegen of er zenuwen speelden op Ians eerste dag, knikte hij. "Als je op je eerste dag niet een klein beetje nerveus bent, moet je misschien je prioriteiten heroverwegen," grapt hij. Zenuwachtig? Zeker, maar klaar om die energie om te zetten in actie, dat was hij ongetwijfeld.

Wat wil een kandidaat écht?

Ian, de matchmaker voor Operators bij Synsel, heeft het talent om de diepste verlangens van een kandidaat te ontdekken. "Het eerste gesprek is het belangrijkste," legt Ian uit. "Je wilt niet alleen weten wat ze doen, maar waarom ze het doen; die intrinsieke motivatie is de sleutel." 


Ians aanpak is eenvoudig doch doeltreffend: luisteren, doorvragen, en de echte redenen achterhalen waarom iemand van baan wil wisselen. Hij jaagt niet op kwantiteit maar op kwaliteit. "Waarom tien matige matches verkennen als je één of twee perfecte kunt hebben?" merkt hij op. 


Door zich te concentreren op kandidaten met een duidelijke, concrete wens, minimaliseert Ian het risico op verkeerde verwachtingen en maximaliseert hij de voldoening. 

“Waarom we doen wat we doen”

Toen we Ian vroegen naar een succesverhaal in zijn tijd als Consultant bij Synsel, begon hij vol trots over een kandidaat te vertellen. “Laten we hem 'de ervaren jongeman van bijna 60’ noemen, die op zoek was naar een frisse start in de wereld van Operators. Waar andere Consultants misschien zouden terugdeinzen voor een profiel dat meer 'vintage' dan 'vers van de pers' is, zag Ian een gouden kans. "Het is een hardnekkig stereotype dat bedrijven jongere kandidaten prefereren," legt Ian uit, "maar hier bij Synsel spelen we niet mee met clichés."
 

Met een scherpe blik en een nog scherpere overtuiging dat ervaring onbetaalbaar is, ging Ian aan de slag. Hij stelde de kandidaat voor op de best mogelijke manier, niet vanwege zijn leeftijd, maar juist vanwege de rijke ervaring die hij meebracht. En zijn intuïtie bleek spot-on: binnen een week vond hij de perfecte match voor deze 'jonge held' bij een bedrijf dat zijn waarde direct zag.
 

En zo, met een combinatie van vastberadenheid en de unieke aanpak die Ian hanteert, begon de kandidaat binnen no-time aan zijn nieuwe avontuur. Dit succesverhaal is niet alleen een compliment voor Ian, maar ook een krachtig bewijs dat bij Synsel leeftijd echt maar een getal is en ervaring telt. "Het is het soort verhaal dat je doet realiseren waarom we doen wat we doen," concludeert Ian met een glimlach.

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09004.jpg

Ian buiten de werkvloer

Wanneer je Ian niet als Consultant op de werkvloer ziet, vind je hem vaak op het voetbalveld. "Ja, het is misschien wat cliché," grapt hij met een knipoog, "een Consultant bij Synsel die ook nog eens voetbalfanaat is, maar wat kan ik zeggen? Het spelletje heeft gewoon iets." 


Buiten zijn passie voor voetbal, is Ian een echte levensgenieter en sociaal dier. Zelden thuis te vinden, want zoals hij zelf zegt: "Er is altijd wel iets te doen of iemand die een plan heeft." Zijn kalender staat bol van de activiteiten; van gezellige avondjes uit met vrienden tot quality time met de familie. 

Een steevaste biologische klok

Ians ochtenden zijn als een goed geoliede machine, dankzij het strakke Synselritme waar zelfs zijn biologische klok niet omheen kan. Hij is steevast wakker voordat zijn wekker ook maar de kans krijgt om zijn slaap te verstoren. 


"Een dag begint pas echt goed met een moment van rust," zegt Ian terwijl hij zijn ochtendroutine beschrijft. Een kop koffie in de ene hand en de afstandsbediening in de andere, zapt hij naar het journaal om op de hoogte te blijven van wat er zoal in de wereld gebeurt. 


Tussen de nieuwsitems door mixt hij een proteïne-shake, een ritueel dat hem niet alleen fysiek maar ook mentaal voorbereidt op de dag.  

‘Saamhorigheid’

In de Operatorsunit bij Synsel zorgt Ian voor meer dan alleen perfecte plaatsingen; hij brengt een gevoel van saamhorigheid dat zelfs voelbaar is als hij er niet is. "Het was pas tijdens mijn vakantie dat ik besefte hoe hecht ons team eigenlijk is," vertelt Ian met een glimlach. "Zo nu en dan kreeg ik een appje van collega’s die me misten.” 


Deze unieke band binnen de Operatorsunit maakt dat iedereen elkaar niet alleen het beste gunt, maar ook actief bijdraagt aan elkaars succes. Ians bijdrage gaat verder dan werk; hij bouwt relaties die het fundament van het team versterken. "Werken? Meer met een vriendenclub dan met collega's," grapt hij. Zijn aanpak heeft niet alleen de productiviteit verhoogd, maar ook gezorgd voor een werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt.

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09030.jpg

Omringd door een schat aan ervaring

Ian licht toe dat zijn snelle vooruitgang bij Synsel niet alleen te danken is aan zijn eigen inzet, maar vooral aan de ervaren Consultants rondom hem. "Ik ben omringd door een schat aan ervaring," vertelt hij met een waarderende glans in zijn ogen. "Deze collega's hebben al eens de missers begaan die ik nog moest bedenken. Dus natuurlijk plunder ik hun kennisbank; zou toch gek zijn als ik dat niet deed!" 


Ian legt uit dat elk van deze collega's hem stukjes wijsheid heeft gegeven, die hij als een puzzel in elkaar heeft gelegd tot zijn eigen unieke aanpak. Dankzij deze samengesmolten inzichten heeft Ian een 'product' gecreëerd dat hem niet alleen onderscheidt binnen Synsel maar ook succes na succes oplevert. 

Van ‘gewoon goed’ naar ‘waanzinnig goed’

Toen we Ian vroegen naar een uitdaging die hij bij Synsel had overwonnen, begon hij vol enthousiasme te vertellen over de beginperiode bij de Operatorsunit. "Het was alsof we even in moesten komen en aan elkaar moesten wennen," zegt Ian met een grijns. 


"De afgelopen maanden hebben we de Unit zien transformeren van 'gewoon goed' naar 'waanzinnig goed'!" Met een team dat elkaar constant motiveert en strak op de systeemhygiëne let, is het geen wonder dat de resultaten nu door het dak gaan.


Ian legt uit dat het niet makkelijk was om deze synergie te bereiken. "Het was hard werken, veel afstemmen en continu elkaar scherp houden," vertelt hij. Maar de sterke band binnen de Unit maakte alle inspanningen de moeite waard. 


"We kijken niet alleen naar kansen voor onszelf, maar juist voor het hele team. Dat maakt ons sterk," benadrukt hij. Volgens Ian is het de groepsdynamiek, het durven aanspreken en de focus op het collectief die de Operatorsunit succesvol maken. "We doen het samen, en dat is onze kracht”, sluit hij af met een lach. 

‘Als die mogelijkheid zich voordoet, waarom niet?’

Toen we Ian tot slot vroegen waar hij zichzelf ziet over drie jaar binnen Synsel, straalde hij van ambitie. Met een schuin oog op de toekomst, ziet hij zichzelf als een doorgewinterde Consultant, een mentor voor de nieuwelingen, net zoals zijn Senior collega’s dat voor hem waren. "Ik ben ontzettend dankbaar voor alle wijsheden die ik heb mogen ontvangen, en ik hoop die op mijn beurt door te kunnen geven," vertelt Ian. 


Zijn bereidheid om te leren en later te leiden is duidelijk merkbaar, en als we hem naar een mogelijke leiderschapsrol vragen, knikt hij bedachtzaam. "Als die kans zich voordoet, waarom niet?" zegt hij. 


"Mijn balans tussen formeel en informeel zijn, lijkt me wel handig in een leidersrol." Zijn antwoord, gegeven met een grijns, laat ons achter met het beeld van een collega die niet alleen klaar is om meer verantwoordelijkheid te dragen, maar ook om een steunpilaar voor zijn team te worden.

Kansen binnen Synsel

Dit verhaal van Ian Schaufeli laat ons des te meer zien dat bij Synsel iedereen de kans krijgt om te schitteren, zich te ontwikkelen, en echt impact te maken - niet alleen op hun directe omgeving, maar op het hele bedrijf. Ians reis van een frisse, enigszins nerveuze nieuwkomer tot een zelfverzekerde, invloedrijke Consultant is een inspirerend voorbeeld van wat mogelijk is binnen de dynamische en ondersteunende cultuur van Synsel.


Ben je na het lezen van Ians verhaal geïnspireerd geraakt en zie je jezelf ook een dergelijk pad bewandelen bij Synsel? Neem dan zeker een kijkje tussen onze vacatures. 


En als je meer verhalen wilt lezen over hoe onze medewerkers hun unieke bijdragen leveren en hun professionele dromen najagen binnen Synsel, blijf dan onze 'In de spotlight'-reeks volgen. Elk verhaal is een bron van motivatie en een blik in het leven van de mensen die Synsel maken tot wat het is: een plek waar werk en passie hand in hand gaan.


Mis deze kans niet om deel uit te maken van een team waar je, net als Ian, kunt groeien van 'gewoon goed' naar 'waanzinnig goed'! 

De laatste 3 spotlights

Iedere week zetten we een Synsel-medewerker in de spotlight. Je kunt ze allemaal terugvinden op onze blogpagina.

Spotlight (LinkedIn) (8).png
Spotlight (LinkedIn) (7).png
Spotlight (Instagram) (2).png
element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page