top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Miguel Kraaijeveld

Achter elke medewerker van Synsel schuilt een verhaal. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we jou een inkijkje in die verhalen, direct vanuit de ervaringen van onze collega's.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Miguel Kraaijeveld

In de spotlight staat deze week niemand minder dan Miguel Kraaijeveld, een man die Synsel kent als zijn eigen broekzak. Miguel was vanaf ongeveer het begin onderdeel van de Synsel-familie. 


Maar hoe ervaart Miguel zelf zijn werk bij Synsel? Wat drijft hem elke dag weer en hoe ziet hij zijn rol als Business Development Manager zelf? Klaar voor een duik in Miguels wereld en zijn bijdrage aan het Synsel-succes?

De cirkel is rond

Toen Miguel bij Synsel begon, was het slechts een team van drie, waarbij Peter-Jan en Mathijs de toon zetten in een kantoortje dat ergens bij een machinefabrikant te vinden was. "We waren de charmeurs van de arbeidsmarkt," vertelt Miguel met een knipoog. "We plukten kandidaten bijna letterlijk van straat en speelden matchmaker tussen technisch talent en de vacatures." 
 

Vanaf het bescheiden begin, waar ze sollicitatiegesprekken bijna uit hun hoge hoed toverden, tot het huidige Synsel, koploper in de wereld van technische detachering, heeft Miguel het allemaal gezien. 
 

Synsel was niet per se liefde op het eerste gezicht voor Miguel, maar eerder een liefde die groeide met elke sollicitant, elke match, en elke succesvolle plaatsing. "Het is de reis met Synsel die me elke dag vertelt dat dit mijn thuis is," zegt hij, terwijl hij terugkijkt op de groei die ze samen hebben doorgemaakt. "Ik heb niet alleen aan Synsel gebouwd, Synsel heeft ook aan mij gebouwd." En zo is de cirkel rond!

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-13.jpg

Springen en zwemmen

Toen we Miguel vroegen naar zijn eerste dag bij Synsel, moest hij graven in de archieven van zijn geheugen. “Ik kwam binnen als stagiair, wist je dat?" vroeg hij met een glimlach. "Ik kende Peter-Jan al van het voetballen, en voor ik het wist, zat ik middenin het Synselavontuur met de hele, eh, drie man sterke bemanning." 
 

Miguel neemt ons mee terug naar de tijd waar Synsel nog in de kinderschoenen stond, een tijdperk zonder welkomstcomités of inwerkprogramma's. "Het was meer een 'spring in het diepe en begin maar met zwemmen'-scenario," lacht hij. 
 

Inmiddels is Miguel een echte duizendpoot gebleken die door alle hoeken van Synsel heeft gekropen: van Marketing tot Recruitment en van Sales tot Systeembeheer. "Je zou kunnen zeggen dat ik de Synsel-encyclopedie ben – vraag het mij, en ik weet het... of ik weet tenminste wie het weet!"

Voetbalschoenen op het werk

Toen we Miguel vroegen naar zijn hobby’s, schoot zijn enthousiasme direct in de vijfde versnelling. "Voetbal! Daar ligt mijn hart," verklaarde hij met een vonk in zijn ogen. 
 

"En nee, het is geen toeval dat ik een teamspeler ben; of het nu op het veld is of binnen Synsel." Hij trekt een parallel tussen zijn passie voor de sport en zijn werkethiek. "Net als bij voetbal, draait het bij Synsel om de perfecte assist, het samenwerken met je medespelers en samen gaan voor dat grotere doel." 
 

Het is duidelijk dat Miguel niet alleen zijn voetbalschoenen strikt voor het spel, maar ook zijn schoenen voor het werk aantrekt in dezelfde teamgeest.

Lage drempels

Toen we Miguel vroegen naar zijn bijdrage aan de cultuur van Synsel, moest hij even nadenken. "Humor en ontspanning zijn de sleutel," zei hij vervolgens met een grijns. "We kunnen ons hier bij Synsel helemaal in het zweet werken, maar wat is dat waard als we geen plezier hebben?" Miguel staat bekend als de go-to guy voor een luchtig praatje, waarbij hij de kunst van het werkplezier hoog houdt zonder de lat van de resultaten te verlagen. 
 

"De drempel om een grapje met mij te delen is net zo laag als de drempel om het kantoor binnen te stappen – en dat zegt wat, want we hebben een lift!" Met Miguel weet je dat, zelfs als de druk hoog is, de sfeer nooit te zwaar wordt.

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-5.jpg

Reizen met gesloten ogen

Elke ochtend, zonder uitzondering, begint Miguels dag met de rituele route naar Synsel - zo vertrouwd dat hij het bijna met gesloten ogen zou kunnen doen. "Maar dat doe ik niet, veiligheid eerst!" grapt hij. 
 

Eenmaal aangekomen op kantoor, gaat hij dolend door de stapel aanmeldingen van die dag om de werkdag van zijn collega's met een vliegende start te kunnen laten beginnen. "Soms ben ik er al om half 8. Het voelt zo goed om zo vroeg al iets voor m’n collega’s te kunnen betekenen”, zegt hij met een schittering in zijn ogen. 
 

Door de sollicitaties snel te beoordelen en door te sturen, zet Miguel de toon voor een productieve dag. 

Duiken zonder te zwemmen

Toen we Miguel vroegen naar de persoon die de grootste impact heeft gehad op zijn reis bij Synsel, hoefde hij niet lang na te denken. "Mathijs, zonder twijfel," zei hij met een knik. "Die man is zo transparant, dat hij bijna onzichtbaar is!" grapte hij. 
 

Maar zonder grappen, van Mathijs heeft Miguel de kunst van openheid en het durven maken van fouten geleerd. "Kijk, ik ben van nature de man die eerst het water test voor ik een duik neem," legt Miguel uit. "Maar Mathijs, die springt gewoon in het diepe en leert zwemmen terwijl hij al onder water is." 
 

Dankzij Mathijs heeft Miguel ingezien dat soms de beste beslissingen worden gemaakt door niet te overdenken, maar door de sprong te wagen. 

Leven op de onbekende planeet

Toen we Miguel naar een uitdaging vroegen die hij bij Synsel had overwonnen, dacht hij na en deelde hij zijn ervaringen met het verkennen van nieuwe markten. "Elke nieuwe markt is als het betreden van een onbekende planeet," vertelde hij. "Je weet nooit wat je gaat tegenkomen. Zal er leven zijn? Zal er vraag zijn? Zal er aanbod zijn?" 
 

Hij lachte terwijl hij terugdacht aan de eerste grote sprong naar de Machinebouw, gevolgd door de sprong naar de Industrie. "Het mooie aan Synsel," legde hij uit, "is dat ons businessmodel ontzettend veelzijdig is. We zijn de meesters van de technische arbeidsmarkt; we weten precies hoe we het schaarse technisch talent moeten binnenhalen." 

Meesurfen met Synsel

Toen we Miguel vroegen waar hij zichzelf zag over een paar jaar, glimlachte hij en zei: "In drie jaar? Wie weet! Ik leef in het hier en nu.” Miguel gaf aan dat hij al zo lang deel uitmaakt van Synsel, dat hij de 'wat als'-vragen heeft verruild voor een ‘we zien het wel’-houding. 


"Bij Synsel is het enige constante de verandering," zegt hij. "Dus ik surf mee op de golf en zie wel waar het schip strandt. Tot nu toe is het een fantastische reis geweest, en ik heb geen haast om de eindbestemming te bereiken." 

Deur dicht, ontspannen maar!

Toen we Miguel tot slot vroegen naar de balans tussen zijn werk- en privéleven, lachte hij en zei: "Ach, na al die jaren bij Synsel heb ik de kunst van het schakelen tussen werk en privé geperfectioneerd." 


Hij legde uit dat hij heeft geleerd hoe hij de werkdag achter zich kan laten zodra hij de deur van het kantoor dichttrekt. Miguel benadrukte dat het kennen van de grenzen tussen werk en privé essentieel is. "Zodra ik thuis ben, gaat de Synsel-schakelaar uit en de relax-modus aan. En dat is erg belangrijk om optimaal te kunnen blijven presteren op het werk.”

Meer spotlights?

En zo hebben we een kijkje genomen in de wereld van Miguel bij Synsel. Van de vroege dagen in een klein kantoortje tot het meesterlijk manoeuvreren door de groeiende wereld van technische detachering, Miguels verhaal is een prachtig voorbeeld van de inspirerende reis die medewerkers bij Synsel ervaren. 


Wil je meer verhalen lezen over onze collega's en hun unieke ervaringen bij Synsel? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs. En wie weet, misschien word jij geïnspireerd om je eigen reis bij Synsel te beginnen. Bekijk onze vacatures en ontdek waar jouw Synsel-avontuur kan beginnen!

element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page