top of page
Gradient werkenbijsynsel.nl.png

In de spotlight:
Nadeche Visser-Swaen

In de nieuwste editie van 'In de spotlight' stellen we Nadeche Visser-Swaen voor, Business Unit Manager voor de Industrie bij Synsel. Nadeche, die haar carrière begon als Intercedent, heeft zich in slechts enkele maanden onmisbaar gemaakt binnen ons team door haar toewijding aan het succes van onze Consultants en het succes van Synsel.


Ontdek in deze editie van ‘in de spotlight’ hoe Nadeche’s ervaring als Intercedent en Operationeel Manager de perfecte basis vormt voor haar huidige rol en hoe haar leven in deze nieuwe rol eruitziet! 

Nadeche cirkel.png

Kleine slagen, grote overwinningen

De keuze om voor Synsel aan de slag te gaan was er een die Nadeche weloverwogen maakte. Door meerdere gesprekken met Oprichter Peter-Jan en Business Manager Zaraida én een meeloopochtend met Sales Manager Joost, kreeg ze een glashelder beeld van Synsel. 


Wat uiteindelijk de doorslag gaf, waren echter niet alleen de goede gesprekken, maar vooral de manier waarop ze tijdens het werk zelf merkte dat ze samen met het team kleine, maar betekenisvolle verbeteringen aan bestaande processen kon aanbrengen. 


"Het zijn die kleine slagen die je maakt met elkaar en die samen een grote overwinning vormen, waardoor ik echt het gevoel kreeg: ja, dit is de plek voor mij," vertelt Nadeche enthousiast. Deze ervaringen samen hebben haar ervan overtuigd dat ze als Business Unit Manager voor de Industrie bij Synsel niet alleen een baan had gevonden, maar een plek waar haar werk daadwerkelijk impact heeft.

Een natuurlijke overgang

Op haar eerste dag bij Synsel werd Nadeche met open armen ontvangen, en ze wist meteen dat ze de juiste keuze had gemaakt. Ze begon haar Synsel-avontuur door samen te starten met een groep nieuwe collega’s, velen vers gestart als Sales Consultants, wat haar het gevoel gaf precies op de juiste manier te beginnen. "Starten in een klein, hecht team maakte de overgang heel natuurlijk," vertelt ze. "En tijdens de lunch leer je toch iedereen kennen. Dan ben je aan het einde van de voorstelronde alweer vergeten hoe de eerste persoon heette.”, lacht Nadeche.

Het ondersteunen van ambitie en groei

Sinds haar start als Business Unit Manager bij Synsel heeft Nadeche de rol gevonden die perfect bij haar past. Ze beschrijft haar ervaring meer als een rol van ‘het samen oppakken’ dan van ‘traditioneel leiderschap.’ 


Bij Synsel, legt ze uit, zitten de Consultants zelf achter het stuur van hun eigen business. Aan Nadeche de taak om hun vaardigheden te finetunen en de processen aan te scherpen. "Ik ben er niet om te zeggen hoe het moet, maar om te helpen ontdekken hoe het beter kan," vertelt Nadeche. 


Haar focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit van de gesprekken die Consultants voeren en het stroomlijnen van hun werkprocessen. De ambitie en honger naar succes van haar team maken 'leidinggeven' een kwestie van het ondersteunen van hun ambitie en groei. "In plaats van bevelen uit te delen, sta ik aan de zijlijn met tips en advies" vertelt ze. 


Nadeche's frisse kijk op leiderschap bij Synsel benadrukt een cultuur van samen groeien en samen verbeteren, waarbij persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaat met de groei van het bedrijf.

"Ik ben er niet om te zeggen hoe het moet, maar om te helpen ontdekken hoe het beter kan."

Nadeche cirkel.png

Managen en opvoeden

In haar schaarse vrije tijd, vindt Nadeche haar grootste vreugde dicht bij huis. "Het managen van een Business Unit bij Synsel is kinderspel vergeleken met het opvoeden van mijn dochtertje Emily," grapt Nadeche. Maar het leven van Nadeche bestaat niet alleen uit het opvoeden van haar dochtertje; ze geniet er ook van om met vrienden en familie de lokale eettentjes van Borne te verkennen. 

Aanwezig voor de dag begint

Nadeche begint haar werkdagen met een race tegen de klok die al om kwart over zes start, net op tijd om de ochtendroutine van haar dochter voor te zijn. Ze beschrijft hoe de vroege uurtjes gevuld zijn met een snelle reeks van klaarmaken, ontbijten en de kleine klaarstomen voor de dag. Tegen kwart over acht heeft Nadeche haar huis al verlaten en zit ze rustig met een welverdiende kop koffie op kantoor bij Synsel. 
 

Haar vroege aankomst is geen toeval: "Ik wil er zijn voordat de Consultants binnenkomen," legt ze uit. "Zo kan ik eventuele vroege vragen opvangen en iedereen meteen goed op weg helpen." 


Voor Nadeche is het ochtendritueel niet alleen een logistieke uitdaging, maar ook een essentieel deel van haar leiderschapsrol, altijd klaar om haar team te ondersteunen, zelfs voordat de dag echt begonnen is.

Persoonlijk en betrokken leiderschap

Nadeche focust niet alleen op de zakelijke groei van haar Consultants, maar ook op hun persoonlijke ontwikkeling. "Bij Synsel transformeren we niet alleen carrières, maar we ontwikkelen ook de mensen die ze moeten leiden," legt ze uit. 
 

Met een team van Business Unit Managers aan haar zijde, benut Nadeche elke kans om diepgaand betrokken te zijn bij de ontwikkeling van haar teamleden. "Het gaat niet alleen om het verbeteren van de cijfers, maar ook om de groei die de medewerkers van Synsel die dag hebben doorgemaakt.” 
 

Dit persoonlijke en betrokken leiderschap maakt Nadeche’s rol bij Synsel onderscheidend; ze bouwt niet alleen aan een sterkere organisatie, maar ook aan sterkere individuen binnen haar Business Unit.

Geen tekort aan inspiratie

Nadeche heeft geen tekort aan inspiratie binnen Synsel. Elk met hun eigen speciale bijdrage aan haar ontwikkeling, hebben Zaraida, Joost, Peter-Jan, en Marco een cruciale rol gespeeld in haar groei.  


Van Joost heeft ze de kneepjes van het Synselsysteem geleerd, een grondige training in de inhoudelijke dieptes van het werk. Zaraida, aan de andere kant, heeft haar de meer menselijke component binnen Synsel bijgebracht. "Ze heeft me niet alleen geleerd om te kunnen peilen waar de exacte behoeften van individuen liggen, maar ook hoe je je daar op kunt richten en hoe we dit binnen Synsel vormgeven.”

Elke dag brengt nieuwe uitdagingen

Nadeche ziet elke nieuwe dag bij Synsel als een nieuwe bladzijde in een boek vol uitdagingen, vooral als het gaat om het ontrafelen van het systeem Carerix en het doorgronden van technische profielen. Vooral het begrijpen van de specifieke kwaliteiten en ervaringen van Engineers bleek een flinke klus. "Het is niet zomaar iets wat je na een kop koffie onder de knie hebt," grapt Nadeche. 

Nadeche's kernmissie

Tot slot vroegen we Nadeche waar ze zichzelf over drie jaar bij Synsel ziet. "Hopelijk nog steeds zo enthousiast als nu," zegt ze met een lach. Ze droomt ervan om haar horizon binnen Synsel te verbreden, mogelijk met de leiding over meerdere teams, als alles volgens plan verloopt. 


En haar kernmissie blijft ongewijzigd: alles doen wat nodig is om bij te dragen aan een bloeiend Synsel. "Over drie jaar wil ik nog steeds midden in de actie staan, bouwend aan ons succes," benadrukt ze. 

Leiderschap gericht op groei en ontwikkeling

Nadeche’s verhaal bij Synsel is een voorbeeld van leiderschap dat niet alleen gericht is op zakelijk succes, maar ook op persoonlijke groei en teamontwikkeling. Haar reis bij Synsel en de dagelijkse uitdagingen die ze weet te tackelen, weerspiegelen de dynamische en ondersteunende cultuur van Synsel.


Geïnspireerd door Nadeche's verhaal en de manier waarop ze haar rol als Business Unit Manager vervult? Bij Synsel zijn we altijd op zoek naar gedreven individuen die, net als Nadeche, willen bijdragen aan zowel hun persoonlijke groei als die van het bedrijf. Neem een kijkje tussen onze huidige vacatures en ontdek of er een positie is die bij jou past. 

Onze laatste verhalen

Sales vacatures

bottom of page