top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Robin Jansen

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Robin Jansen

Deze editie zetten we Robin Jansen in de schijnwerpers, die sinds mei 2021 deel uitmaakt van het Synsel-team als Consultant voor Monteurs.


Robin heeft in zijn tijd bij Synsel al vele Monteurs succesvol begeleid naar nieuwe uitdagingen in hun carrière. Zijn toewijding en scherpe inzicht in zowel de technische als persoonlijke behoeften van kandidaten maken hem een onmisbare schakel binnen ons bedrijf. Ontdek in deze editie alles over Robins aanpak, zijn successen en hoe hij elke dag bezig is om de perfecte match te vinden tussen Monteurs en topwerkgevers.

‘Een gevoel dat ik niet kwijt wil’

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-10.jpg

We vroegen Robin allereerst naar het beslissende moment waarop hij wist dat Synsel de perfecte plek voor hem was. Hij lichtte vol enthousiasme op. "Het echte ‘eurekamoment’ kwam met mijn eerste succesvolle plaatsingen," begon Robin. Hij beschreef hoe het begeleiden van Monteurs naar hun nieuwe banen niet alleen zijn passie voor het vak ontvlamde, maar hem ook een diep gevoel van voldoening gaf.


"Stel je voor, je mag degene zijn die Monteurs koppelt aan banen waarvan ze niet eens wisten dat ze ervan droomden," vertelt hij. Voor Robin is de échte voldoening in zijn werk de combinatie van een dynamische, jonge werkomgeving én de impact die hij kan hebben op iemands carrière - en leven. 
 

De sfeer binnen Synsel, volgens Robin, versterkt dit gevoel alleen maar. "Werken met een team dat niet alleen uit collega's, maar ook echt uit vrienden bestaat, verhoogt de inzet," voegt hij eraan toe. Voor hem is Synsel niet zomaar een werkplek; het is een plek waar hij dagelijks technici helpt om nieuwe hoofdstukken in hun leven te beginnen, en dat, zo zegt hij, "is een gevoel dat ik nooit kwijt wil."

Zijn eigen touwtjes in handen

Robins eerste dag bij Synsel was, zoals hij het zelf zegt, "een duik in het diepe". Terug in 2021, toen Synsel nog een bescheiden team had in het knusse kantoor in Hall, werd Robin ontvangen met een handdruk van al zijn nieuwe collega’s. 


Robins missie? Zich onderdompelen in de wereld van Monteurs en de kneepjes van het consultancyvak. "Ze gaven me een laptop, een bureau en een doel: leer je doelgroep kennen. Dat was het begin van mijn reis bij Synsel," vertelt Robin. Vanaf dag één was het duidelijk: Synsel geloofde in de kracht van verantwoordelijkheid en het bouwen aan je business op eigen initiatief.


Dus daar ging hij, met een mengeling van gezonde zenuwen en enige nieuwsgierigheid, op ontdekkingsreis in de wereld van technische recruitment. Die eerste dag, zonder vastomlijnde plannen maar met een duidelijk doel, bleek de perfecte start voor Robin. Het was de springplank naar zijn liefde voor het vak, waar hij elke dag opnieuw mee bezig mag zijn. "Bij Synsel," voegt hij toe, "krijg je zelf de verantwoordelijkheid om te presteren, en dat is exact hoe ik mijn carrière wilde beginnen."

Chocola als blijk van waardering

Robin, onze Consultant voor Monteurs bij Synsel, is niet zomaar een matchmaker. Zijn geheim? Aandachtig luisteren naar het verhaal van de kandidaat én de kunst van het dagelijks appen en bellen meesteren. "Het draait allemaal om luisteren naar wat de kandidaat écht wil”, legt Robin uit. "Bij mij ben je geen nummer, je bent een iemand die op zoek is naar een nieuwe baan, met een verhaal."


Voor Robin is het proces van de perfecte match vinden erg specifiek. Het begint met diepgaande gesprekken waarbij hij de ware motivatie van kandidaten ontrafelt. Zijn tactiek is simpel: luister naar wat iemand drijft en transformeer die passie in een baan die niet alleen een maandsalaris garandeert maar vooral een dagelijkse dosis geluk met zich meebrengt.


En hoe grondig Robin is in zijn werk? Nou, dat zit wel goed. "Mijn kandidaten krijgen updates, peptalks, en soms zelfs een virtuele schouderklop als het wachten te lang duurt," zegt hij. Robin laat niets aan het toeval over, van het eerste gesprek tot het moment dat je de drempel van je nieuwe werkplek over stapt.


De impact van zijn inzet? Meetbaar in dankbaarheid. Het is al twee keer voorgekomen dat geplaatste kandidaten, één uit Drachten en één uit Brabant, de reis ondernomen om hem persoonlijk te bedanken met een bos bloemen en doosje chocola. "Die momenten," zegt Robin, "bevestigen dat ik niet alleen levens verander, maar ook de juiste snaren raak met mijn aanpak. En zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van een doos Merci-chocola als teken van waardering?".

Concrete gesprekken met Peter-Jan

Toen Robin nog op school zat en op een dag besloot LinkedIn te downloaden begon het Synselballetje te rollen. Met meer vragen dan antwoorden over dit sociale netwerk, stuurde Peter-Jan, de oprichter van Synsel hem een bericht dat zijn carrière zou definiëren. "Heb je tijd voor een bakje koffie tijdens een kennismakingsgesprek?" Dat gesprek bleek carrièrebepalender dan Robin verwachtte. Binnen een uur ging het gesprek van “Stel jezelf even voor…" naar "Wanneer kun je beginnen?".
 

Robin, toen nog student, legde uit dat hij zijn opleiding niet aan de wilgen wilde hangen. Peter-Jan, sneller dan Robin kon knipperen, bood de perfecte oplossing: "Begin parttime, ondersteun ons waar je kan, en groei door naar Consultant zodra je je diploma hebt." Zo gezegd, zo gedaan. Van een bescheiden begin als de parttime hulp, schopte Robin het tot een van de top Consultants bij Synsel.
 

Zijn reis bij Synsel is niet alleen een succesverhaal van de bovenste plank maar ook een getuigenis van Synsels flexibiliteit en geloof in potentieel. 

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09134.jpg

Robin: een zelfrespecterende Consultant bij Synsel

Robin weet hoe hij zijn dagen buiten Synsel moet vullen. Hij vertelt graag dagjes weg te gaan met z’n vrienden. En zoals elke zelfrespecterende Consultant bij Synsel betaamt, mist hij geen enkele kans om een potje voetbal te kijken. Zijn toewijding aan sport stopt niet bij het supporter zijn; hij zorgt er ook voor dat hij zelf fit blijft door regelmatig de sportschool te bezoeken. Dit alles moet zorgen voor de optimale werk-privébalans, zodat hij iedere week weer genoeg energie heeft om menig Monteur naar zijn of haar nieuwe uitdaging te begeleiden.  

Wekkertjes & bammetjes

Robins ochtendritueel is efficiënt en to the point. "Het wekkertje gaat, het bammetje wordt gesmeerd, en hup, de auto in," vertelt Robin met een grijns. Als één van de top Consultants van Synsel begint zijn werkdag in de auto, waar hij zich mentaal voorbereidt om de technische wereld weer een beetje beter te maken. 

Een belangrijk aanspreekpunt

Als het aankomt op zijn unieke bijdrage bij Synsel, is Robin de onbetwiste 'go-to guy' voor zowel collega’s als klanten. Altijd klaar om een helpende hand te bieden, of dat nu door het beantwoorden van vragen is of door zijn diepgaande kennis van de branche in de strijd te gooien. 
Robins ervaring, opgedaan tijdens de uitgebreide groei van Synsel, maakt hem tot een onmisbare bron van kennis en aanspreekpunt binnen het team. "Of het nu gaat om de fijne kneepjes van het vak of gewoon om te sparren over een uitdaging, ik sta altijd paraat," vertelt hij. 

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09063.jpg

Leren van Joost

Toen we Robin vroegen wie de grootste invloed heeft gehad op zijn professionele groei bij Synsel, glimlachte hij en noemde zonder aarzelen Joost. "Als er een prijs was voor het beste mentorschap binnen Synsel, dan zou Joost die trofee zeker mee naar huis nemen," zegt Robin. 


Zijn werkinhoudelijke kennis gecombineerd met een gevoel voor persoonlijke ontwikkeling heeft Robin niet alleen gevormd als top Consultant, maar ook als mens. "Joost heeft niet alleen mijn skills geslepen, maar ook mijn hele kijk op het vak veranderd," legt Robin uit. 

‘Geen kleine stap’

Toen we Robin vroegen naar een uitdaging die hij bij Synsel had overwonnen, lachte hij en zei: "Oh, de overgang van een ondersteunende functie naar een volwaardig Consultant was er best één. Stel je voor, van iemand die op de achtergrond assisteert naar een plek in de frontlinie die de carrièredromen van technici waarmaakt - geen kleine stap!" 


Robin vertelt hoe hij aanvankelijk worstelde met de plotselinge verantwoordelijkheid. Maar ondanks de wat zwaardere start, vond Robin al snel zijn draai, mede dankzij de steun van zijn mentor Joost. "Het was absoluut een uitdaging, maar nu kan ik zeggen dat het de moeite waard was. Niets is bevredigender dan een kandidaat helpen aan zijn perfecte baan."  

Het dubbele plezier

Toen we Robin tot slot vroegen waar hij zichzelf ziet over drie jaar bij Synsel, begon hij enthousiast te vertellen. “Kijk, het consultancyvak is geweldig en mensen helpen is waar ik van leef. Maar, voorlopig zou ik het runnen van m'n eigen business nog niet los willen laten.” zegt Robin. 


Ook droomt hij ervan om als Business Unit Manager voor Monteurs aan de slag te gaan.


“Het is het dubbele plezier van het helpen van mensen én het blijven werken met de doelgroep waar ik nu mee werk, wat wil je nog meer?”.

 

Met een stevige dosis ambitie en een helder doel voor ogen is Robin vastberaden om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, gewapend met de kennis en kunde die hij bij Synsel heeft opgedaan. 

Meer spotlights?

Robins verhaal is een prachtig voorbeeld van groei en ambitie binnen Synsel, waar elke medewerker de kans krijgt om zijn of haar dromen na te jagen. Van zijn eerste nerveuze stappen in de wereld van technische recruitment tot zijn ambitie om een Business Unit Manager te worden, Robin belichaamt de spirit van Synsel: voortdurende ontwikkeling, diepe betrokkenheid bij relaties én een drang om zowel professioneel als persoonlijk te groeien.


Zoals Robin en vele anderen in onze 'In the spotlight' serie hebben aangetoond, is Synsel niet alleen een plek om te werken, maar een omgeving waar je kunt groeien, leren en excelleren. 
 

Ben je geïnspireerd door Robins verhaal en wil je ook een carrière die je uitdaagt en waar je je passies kunt volgen? Bekijk dan onze vacaturepagina voor de laatste vacatures bij Synsel. Wie weet ben jij de volgende die we in de spotlight zetten en jouw succesverhaal delen met de wereld!

De laatste 3 spotlights

Iedere week zetten we een Synsel-medewerker in de spotlight. Je kunt ze allemaal terugvinden op onze blogpagina.

Spotlight (LinkedIn) (9).png
Spotlight (LinkedIn) (8).png
Spotlight (LinkedIn) (7).png
element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page