top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Roy Werkman

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Roy Werkman

In onze nieuwste editie van 'In de spotlight' maak je kennis met Roy Werkman, die al een jaar de drijvende kracht is achter de Recruitmentafdeling van Synsel. Maar hoe ziet de dag van Roy er zoal uit? En hoe heeft zijn reis bij Synsel hem gevormd? Ontdek het in dit ‘in de spotlight’-artikel!

Vanaf minuut 1 op dé plek  

Vanaf het moment dat Roy de drempel van Synsel overstapte, wist hij al dat hij op de juiste plek terecht was gekomen. Roy herinnert zich van zijn eerste dag vooral veel handen schudden en koffiegesprekken, waarbij iedereen, van collega’s tot de directeur, even de tijd nam om hem welkom te heten.

 

En met enkele bekende gezichten in de menigte, voelde Roy zich al snel geen nieuwe collega meer, maar eerder een langverwachte vriend. “Vanaf minuut 1 wist ik dat dit dé plek voor mij was.”, vertelt hij enthousiast.

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-35.jpg

Carpoolen in Eerbeek

Roy's eerste dag bij Synsel begon met een gezonde dosis zenuwen. Het feit dat hij de Recruitmentmanager van Synsel al kende, gaf aan de ene kant een gerust gevoel, maar ondertussen ook het besef dat hij nu écht moest laten zien wat hij in zijn mars had. 


De rit vanuit Eerbeek naar het kantoor van Synsel in Apeldoorn daarentegen, samen met een paar nieuwe collega's, voelde al snel ontzettend vertrouwd. “Je bouwt vanaf het eerste moment een band op met de mensen die uit hetzelfde dorp komen. En dan al helemaal als je samen je werkdag begint!”, vertelt Roy.

Helpende handen en kopjes koffie

Toen we vroegen hoe de sfeer was op de Recruitmentafdeling, deelde Roy enthousiast dat sinds de afdeling naar hun nieuwe stek in de uitbreiding van het kantoor is verhuisd, de onderlinge sfeer alleen maar beter is geworden. "En dat zegt wat, want het was al top," voegde hij eraan toe. 


Voorheen zaten de Recruiters verspreid onder de Units, van Operators tot Engineering. Maar nu? Nu zijn ze samengekomen op de gloednieuwe ‘Instroomafdeling’. "Iedereen staat altijd klaar met een helpende hand of een kop koffie, afhankelijk van wat je op dat moment het meest nodig hebt," legt Roy uit. 

Je hoofd opruimen met dumbbells

Roy weet hoe hij zijn werkdag in stijl moet afsluiten: met een intensieve sessie in de sportschool waar hij niet alleen de kilo's, maar ook de werkdruk van zich af tilt. "Niets ruimt je hoofd beter op dan een paar dumbbells," grapt hij. 


Maar naast het sportieve aspect, vindt Roy het sociale aspect van zijn leven erg belangrijk. Hij brengt zijn weekenden graag door met vrienden. Hij verkent wekelijks het uitgaansleven en speelt geregeld een potje FIFA. Roy’s recept voor een perfecte week? Een mix van sporten, gezelligheid met vrienden, en hier en daar een avondje achter zijn PlayStation.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Toen we Roy vroegen naar zijn unieke bijdrage aan Synsel, begon hij te vertellen over zijn pragmatische aanpak. In een wereld waar vaak om de kern van het verhaal wordt gedraaid, snijdt Roy recht door de zaken heen, of hij nu in een telefoongesprek met een kandidaat of in een meeting zit. 
 

Bij Roy geen wollige taal: hij houdt van direct contact, zodat iedereen precies weet wat er verwacht kan worden. En juist deze aanpak maakt hem een uniek figuur binnen Synsel. "Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?" lijkt Roy's motto. En in de wereld van Recruitment, waar een pragmatische aanpak vereist is, is dat motto goud waard.

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-18 (1).jpg

Relaxed beginnen

We vroegen Roy vervolgens hoe zijn ochtenden er zoal uitzagen. En volgens hem zijn ochtenden heilig voor hem. "Mijn ochtenden beginnen niet met haasten aan het begin van de dag, maar eerder met een gezellige kop koffie met mijn moeder.", vertelt hij. “Tegen de tijd dat ik bij Synsel aankom, ben ik al helemaal wakker en klaar om aan de slag te gaan.” Het is deze rustige start die Roy de energie geeft om elke werkdag vol enthousiasme aan te vangen. 

Van groentje tot ervaren Recruiter

Als je Roy vraagt naar de persoon die het meest heeft betekend in zijn ontwikkeling binnen Synsel, begint hij direct te vertellen. "Barend, zonder twijfel.”, vertelt hij. "En Barends managementstijl? Die is simpel. Hij legt je uit wat je moet doen en laat je vervolgens je gang gaan. En die manier van managen werkt perfect voor mij."

 

Onder Barend heeft Roy zich ontwikkeld van een groentje in Recruitment tot een ervaren Recruiter, met de kennis en het vertrouwen om alle taken aan te pakken.

Redder in nood van menig technisch talent

Toen Roy de overstap maakte naar de rol van Recruiter bij Synsel, was het alsof hij van de ene dag op de andere in het diepe werd gegooid. Hij vertelde dat hij in vorige functies nooit echt direct contact met mensen had. Het voeren van tientallen persoonlijke gesprekken per dag, was dus wel even wennen. 
 

Maar wat blijkt? Het voeren van die gesprekken is Roy op het lijf geschreven. Met zijn recht-voor-z'n-raap aanpak heeft Roy zich ontpopt tot de redder in nood voor menig technisch talent op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

Roy’s ideale scenario

We stelden Roy tot slot de vraag waar hij zichzelf zag over drie jaar. Hij vertelt dat hij dan nog graag met veel plezier als Recruiter aan het werk zou zijn binnen Synsel. Op de vraag of een rol als Consultant, een populaire functie binnen Synsel, iets voor hem zou zijn, antwoordde hij duidelijk dat het Recruitment-vak toch echt meer zijn ding was. 


En het ideale scenario voor Roy over drie jaar? Dat is dat hij nieuwe Recruiters zijn unieke, pragmatische aanpak kan meegeven. “Ervoor zorgen dat er nóg meer technici geholpen kunnen worden namens Synsel, dat lijkt me geweldig!”, sluit hij af. 

Écht impact maken bij Synsel

Zoals Roy's verhaal ons laat zien, is de reis bij Synsel voor iedereen uniek, gevuld met persoonlijke groei, nieuwe uitdagingen en de kans om écht impact te maken. Of je nu aan de start staat van je carrière of al jaren ervaring hebt, Synsel biedt de mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen.
 

Ben je geïnspireerd door Roy's verhaal en benieuwd naar wat Synsel jou kan bieden? Bekijk dan onze vacatures. Wie weet sta jij de volgende keer ‘in de spotlight’!

De laatste 3 spotlights

Iedere week zetten we een Synsel-medewerker in de spotlight. Je kunt ze allemaal terugvinden op onze blogpagina.

Spotlight (LinkedIn) (3).png
5.png
4.png
element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page