top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Steven van Silfhout

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Steven van Silfhout

In de nieuwste editie van 'In de spotlight' richten we onze aandacht op Steven van Silfhout. Steven, die zijn carrière bij Synsel iets meer dan een jaar geleden begon als Assistent Consultant, heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt en heeft onlangs de stap naar volwaardig Consultant gezet.
 

Zijn reis van Assistent Consultant naar Consultant is niet alleen een bewijs van zijn harde werk en toewijding, maar ook van de groeimogelijkheden die Synsel biedt aan haar medewerkers.
 

Meer weten? Ontdek het verhaal van Steven in deze editie van ‘in de spotlight’! 

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -08979 (1)_edited.jpg

Met een glimlach aan het werk

Toen we Steven allereerst vroegen naar het moment waarop hij wist dat Synsel dé plek voor hem was, kon hij zijn enthousiasme niet verbergen. Na zijn recente overstap van Assistent Consultant voor Operators naar de rol van Consultant voor Monteurs, gaat hij tegenwoordig niet meer gewoon naar zijn werk, maar gaat hij naar zijn werk met een enorme glimlach. 
 

Volgens Steven is het de toegenomen verantwoordelijkheid die hem niet alleen een boost in zijn carrière gaf, maar ook een flinke dosis plezier in z’n werk. En over die groeiende 'feeling' met zijn werk? "Elke dag leer ik bij en groei ik in het Consultancy-vak." vertelt Steven trots. 

Op ontdekkingsreis

Terugkijkend op zijn eerste dag bij Synsel, herinnert Steven zich hoe hij als een ietwat gespannen Assistent Consultant de drempel van het kantoor van Synsel overstapte. 
 

"Van die eerste dag? Ik herinner me vooral dat ik erg veel handen heb geschud,” lacht Steven. Onder de vleugels van Sales Trainer Mathijs vond hij echter snel zijn draai. Mathijs' begeleiding was niet alleen grondig maar ook cruciaal, en legde de fundering voor Stevens toekomstige succes bij Synsel. 
 

Op de vraag of hij zenuwachtig was op zijn eerste dag, antwoordde Steven met een grijns: "Er speelden wel wat zenuwen, maar ik was vooral ook erg benieuwd hoe mijn collega’s en de werkzaamheden waren!". Die ontdekkingsreis, van het kantoor tot de kern van zijn werk, heeft Steven vanaf dag één in de goede richting gestuurd.

De do’s en don’ts ontrafelen

Steven nam ons vervolgens mee in zijn wereld van matchmaking bij Synsel, waarbij het allemaal begint met dat allereerste, cruciale gesprek. "Je moet onthouden," begint hij, dat dat eerste gesprek, die eerste indruk ontzettend belangrijk is. Je wilt niet alleen weten wat de kandidaat wil, maar vooral ook wat absoluut niet." 


Met een scherpe blik en de ervaring die hij in zijn tijd als Assistent Consultant bij Synsel heeft opgedaan, weet Steven feilloos de do's en don'ts van elke kandidaat te ontrafelen. 
 

Zodra hij een helder beeld heeft van de wensen en de no-go's van de kandidaat, duikt hij in het CRM-systeem om de perfecte match te vinden. De kunst, volgens Steven, is niet alleen het vinden van de juiste functie maar ook het opbouwen van een vertrouwensband. "Zo'n band zorgt ervoor dat je niet alleen weet waar iemand heen wil, maar ook hoe je ze daar kunt krijgen.”

Wind in de rug door je collega’s

Toen Steven de sprong maakte van Assistent Consultant naar Consultant was iedereen op de hoogte en benieuwd naar hoe hij de nieuwe rol ervoer. Steven deelt hoe hij tijd en energie heeft geïnvesteerd in zijn persoonlijke en professionele groei, gedreven door een vastberadenheid om de stap naar de rol van Consultant te kunnen zetten. 
 

Nu, als volleerd Consultant, geniet hij van het vertrouwen dat iedereen in zijn prestaties heeft. Steven beschrijft de steun en het enthousiasme van zijn collega’s niet alleen als prettig, maar ook echt als de wind in zijn rug die hem de goede kant op duwt.

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09174.jpg

Terrassen-traditie

Buiten de muren van Synsel vindt Steven zijn ontspanning op lokale terrassen, omringd door vrienden en gezelligheid. "Een terrasje pakken is echt een traditie bij ons," lacht hij, terwijl hij beschrijft hoe hij de balans tussen werk en privé scherp houdt. 
 

Maar Steven is niet alleen maar te vinden op het terras; hij investeert ook zijn tijd en energie in de sportschool. "Om ervoor te zorgen dat ik niet alleen mentaal, maar ook fysiek fit blijf," legt hij ons uit. Deze combinatie van sport en ontspanning helpt Steven om opgeladen en iedere dag klaar te zijn voor zijn werk bij Synsel.

Knallen met focus

Steven begint elke werkdag op dezelfde manier: een rustige start met een goede maaltijd en een paar essentiële koppen koffie. Eenmaal opgeladen, zet Steven koers naar het kantoor van Synsel in Apeldoorn-Noord, waar hij stipt om half negen zijn werkdag aftrapt. 


Voor hem is het van cruciaal belang om elke dag weer met volle focus te 'knallen'. "Het is de discipline en motivatie om elke dag iets te betekenen voor onze kandidaten," vertelt hij. 

Twee soorten Consultants

Toen we Steven vroegen naar zijn unieke bijdrage aan Synsel, onderscheidde hij zich met een opvallende visie op zijn rol als Consultant. "Je hebt twee soorten Consultants," legde hij uit. "Degenen die het voor het geld doen, en degenen die het voor de liefde van het spel doen – het echte, oprechte helpen van mensen aan een baan." 


Steven verzekerde hij ons dat hij resoluut in de tweede categorie valt. Hij geniet zichtbaar van het opbouwen van echte connecties en duurzame relaties met kandidaten. "Voor mij," zei hij, "is de vreugde van een goede band met iemand opbouwen veel lonender dan een beter salaris." 


Zijn toewijding om de kandidaat op de eerste plaats te zetten, is niet alleen zijn manier van werken; het maakt hem ook tot een onmisbare Consultant binnen Synsel.

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09130.jpg

Leren van Joost en Elmar

Toen we Steven vroegen naar de personen binnen Synsel die een doorslaggevende rol hebben gespeeld in zijn professionele ontwikkeling, sprak hij vol lof over Elmar en Joost. "Joost zat vanaf dag één naast me," begon Steven met een glimlach. "Hij heeft meer telefoongesprekken van me gehoord dan wie dan ook." 


Joost,  Sales Manager binnen Synsel, was niet alleen zakelijk een rots in de branding, maar ook privé een echte steunpilaar voor Steven tijdens zijn tijd als Assistent Consultant. 


En dan is er Elmar, de doorgewinterde Consultant van de Monteursunit. "Elmar heeft me niet alleen de kneepjes van het vak geleerd, maar ook hoe je wegwijs wordt in de wereld van de Monteurs," vertelde Steven. 

‘Gewoon blijven knallen’

Toen we Steven vroegen naar de obstakels die hij bij Synsel heeft overwonnen, begon hij over zijn aanvankelijke telefoonvrees. "In het begin waren gesprekken met klanten en kandidaten best wel spannend, maar je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst," grapte Steven. Hij vertelde dat door simpelweg vaker de telefoon op te pakken, zijn angst langzaam wegebde. 


Een andere niet te onderschatten uitdaging was Stevens ambitie om door te groeien van Assistent Consultant naar een volwaardig Consultant. "Toen ik binnenkwam bij Synsel, was mijn groeipad al volledig uitgestippeld," zei hij. Met een duidelijk doel voor ogen en een flinke dosis doorzettingsvermogen heeft hij zijn ambitie verwezenlijkt. "Gewoon blijven knallen," zegt Steven. En laat dat nu exact de visie zijn van Synsel als bedrijf.

Detacheren met een gouden randje

Gevraagd naar waar hij zichzelf ziet binnen Synsel over drie jaar, schetste Steven een beeld vol ambitie en toewijding. Zijn doel? Een heleboel mensen gelukkig maken door hen aan de perfecte baan te helpen en verantwoordelijk te zijn voor hun werkgeluk. "Ik wil niet alleen maar detacheren, ik wil detacheren met een gouden randje," voegde hij toe. 


Voor Steven draait het om het opbouwen van een mooie business, het meesterschap in zijn vak verder aanscherpen en blijvend iets betekenen voor technici. 

Ook technici begeleiden?

Met zijn passie voor mensen en zijn vermogen om diepe, betekenisvolle verbindingen te maken, staat Steven in het hart van Synsels missie om niet alleen technici te detacheren, maar hen ook te begeleiden naar een plek waar ze écht willen zijn. 
 

Stevens verhaal is een inspirerend voorbeeld van de groeimogelijkheden bij Synsel. Voor iedereen die op zoek is naar een carrière waar je echt impact kunt maken, biedt Synsel een omgeving waarin persoonlijke- en professionele ontwikkeling hand in hand gaan.
 

Ben je geïnspireerd door Stevens verhaal en enthousiast om zelf een deel van het Synsel team te worden? Bekijk dan onze vacatures en wie weet, misschien ben jij wel de volgende die we in de spotlight zetten!

De laatste 3 spotlights

Iedere week zetten we een Synsel-medewerker in de spotlight. Je kunt ze allemaal terugvinden op onze blogpagina.

Spotlight (LinkedIn) (11).png
Spotlight (LinkedIn) (10).png
Spotlight (LinkedIn) (9).png
element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page