top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Tom Tulen

Achter elke medewerker van Synsel schuilt een verhaal. In onze nieuwe rubriek 'In de spotlight' geven we jou een inkijkje in die verhalen, direct vanuit de ervaringen van onze collega's.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Tom Tulen

Deze week zetten we Tom Tulen in de spotlight. Als Sales Consultant voor Engineers heeft hij meerdere Mechanical Engineers, SCADA Engineers en PLC Programmeurs aan hun volgende baan geholpen.

 

Maar hoe ervaart Tom zelf zijn werk bij Synsel? Wat drijft hem elke dag weer en hoe ziet hij zijn rol binnen het team? Klaar voor een duik in Toms wereld en zijn bijdrage aan het Synsel-succes?

First things first

Van het landschap van een online marketingbedrijf in Barneveld naar de bruisende kantooromgeving van Synsel: Toms reis werd geïnspireerd door meer dan alleen een carrièremove.

 

Dankzij een tip van zijn vriend Sijmen, die al onderdeel was van het Synsel-team, werd Tom nieuwsgierig. Wat trok hem aan? "Het was vooral het persoonlijke én competitieve aspect dat me erg aansprak in het werken bij Synsel".

 

Bij Synsel staat presteren hoog in het vaandel, maar niet zonder reden. "Je bent hier niet zomaar aan het werk," vertelt Tom, "Je wilt knallen en écht een verschil maken. Daarnaast haal je door het constante contact en het écht iets kunnen betekenen voor mensen erg veel voldoening uit je werk."

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-15.jpg

De hoofdact van een voorstelling

Toms eerste dag bij Synsel? Dat was een soort wervelwind aan nieuwe gezichten, handdrukken en gesprekken. "Je kent het wel, je bent ‘die nieuwe’ en verwacht dat iedereen druk is met hun eigen dingen. Maar hier? Hier voelde het alsof ik de hoofdact van een voorstelling was. Iedereen kwam even langs voor een kennismaking."

 

Terwijl hij nog bijkwam van de ontvangst, werd hij ondergedompeld in het Salesproces. In de Trainingsunit van Synsel leerde hij de fijne kneepjes van het sales-vak. In een beltraining werd Tom een profiel aangereikt dat zo ideaal was, dat het leek alsof het uit een tekstboek kwam.

 

Dankzij die stoomcursus transformeerde Toms initiële onzekerheid al snel in bruisend zelfvertrouwen. "Ik ben normaal gesproken best wel spraakzaam," lacht Tom, "maar in die eerste weken was ik opvallend rustig."

 

Gelukkig was hij niet de enige 'nieuwkomer' binnen Synsel. Samen met drie anderen begon hij aan dit avontuur, wat de hele ervaring net iets minder overweldigend maakte.

'Tom to the rescue'

Toen Tom de vraag werd gesteld of hij een vaardigheid bezit waar collega’s weinig van af weten, antwoordde hij met een glimlach: "Of het iets is waar mensen niets van af weten, weet ik niet, maar ik heb wel een opvallende open persoonlijkheid.” 
 

Terwijl sommigen in stilte terugdeinzen, stapt Tom naar voren. Nieuw bij Synsel en een beetje verlegen? Dan komt Tom ‘to the rescue’. Hij heeft de gave om iedereen zich binnen no-time thuis te laten voelen. Ongemakkelijke stiltes in een gesprek? Die bestaan niet in Toms wereld. 

Een persoonlijke goudmijn

"Wanneer je bij Synsel werkt, voelt het alsof je in een emotionele achtbaan zit - maar op de goede manier!" begint Tom. Als alles op rolletjes loopt en je successen behaalt, voelt het alsof alles wat je aanraakt in goud verandert. "Je bureau wordt dan je persoonlijke goudmijn, met het ene perfecte profiel na het andere!" 
 

Maar net als in elke mijn, zijn er ook momenten dat je even moet graven. Als de resultaten uitblijven, voel je de druk om te presteren, maar ook een overvloed aan motivatie en steun vanuit het team.
 

"Misschien is het mijn spraakzame aard," lacht Tom, "maar de onderlinge band met collega’s maakt elke dag ontzettend gezellig." Bij Synsel is iedereen altijd te porren voor een geintje en een goed gesprek. En de bedrijfsuitjes? Daar worden pas echt goede banden opgebouwd!

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-12 (1).jpg

Late wekkers en snelle broodjes pindakaas

"Wakker worden is voor mij een kunst”, grapt Tom. Terwijl de meesten van ons wat langer nodig hebben om op te starten, heeft Tom in een recordtijd van 25 minuten gedoucht, zijn boterhammen met pindakaas genuttigd, en is hij al op weg naar de carpoolplek. 
 

"Elk moment telt, vooral als dat betekent dat ik wat extra slaap kan pakken!" zegt hij lachend. In de ochtend carpoolen veel collega's, waaronder hij en zijn collega Sijmen. 
 

Eenmaal op kantoor heeft iedereen zo zijn eigen opstartprotocol. De één begint met een bak koffie, de ander springt direct achter z’n computer. "Bij Synsel varen we eigenlijk allemaal onze eigen koers, maar wel in dezelfde richting," zegt Tom.

Toms gouden zone

"Als je praat over mensen die echt een verschil hebben gemaakt in mijn carrière bij Synsel, dan roep ik zonder twijfel: Miguel, Mathijs en Zaraida!" zegt Tom met een brede glimlach.
 

Miguel, zijn overbuurman op kantoor, bevindt zich in wat Tom de 'gouden zone' noemt. "Elke keer als ik ergens niet uit kom, hoef ik alleen maar mijn hoofd op te tillen en daar is Miguel, klaar met het antwoord."

 

En dan Mathijs. Toen Tom voor het eerst binnenstapte bij Synsel, was zijn aanpak... nou ja, laten we zeggen 'creatief chaotisch'. Maar dankzij Mathijs heeft hij geleerd hoe je orde in die chaos kunt scheppen. 
 

“Zaraida, aan de andere kant, brengt me vooral veel bij over effectieve communicatie. Ze heeft me geleerd hoe je altijd eerlijk en duidelijk kunt zijn, zonder de brug te verbranden. In de wereld van Sales Consultancy is dat goud waard," zegt Tom.
 

Meer spotlights?

En zo krijgen we een glimp van het leven en de carrière van Tom bij Synsel, een verhaal vol passie, groei en onvergetelijke momenten met collega's. 
 

Maar dit is slechts één schijnwerper in de hal van Synsel-verhalen. Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van andere teamleden? Houd dan zeker onze blogpagina in de gaten. Hier duik je dieper in 'The Synsel Spotlight' en laat je je inspireren door de mensen die Synsel tot het succes maken dat het vandaag de dag is. 
 

Wil je zelf deel uitmaken van ons gezellige Synsel-team? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures. Tot de volgende spotlight!

element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page