top of page
1805x623 Header homepage.png

Wat doet een Sales Consultant? Ontdek dat én meer in dit blog!

Ben je altijd al benieuwd geweest naar de geheimen van een top Sales Consultant? In dit blog geven we je een kijkje achter de schermen en beantwoorden we de meestgestelde vragen over een Sales Consultant. Hoeveel verdienen ze per maand, hoe belangrijk is een relevante opleiding, en wat zijn de skills die je écht nodig hebt als Sales Consultant? Ontdek dat én meer in dit blog!

Simon Kempers

Copywriter

Wat doet een Sales Consultant bij Synsel?

De vraag ‘wat doet een Sales Consultant?’ is er één die we bij Synsel dagelijks gesteld krijgen. Als Sales Consultant bij Synsel schrijf je je eigen succesverhaal. Stel je voor: je runt je eigen salesbusiness binnen de meest innovatieve techrecruiter van Nederland, waar je dagelijks de carrière van schaarse specialisten naar nieuwe hoogten tilt. 


Je sluit deals die variëren van 50k tot 150k, overtuigt kandidaten dat jij hun ideale matchmaker bent én zorgt ervoor dat ze bij de topwerkgevers van Nederland aan de slag kunnen. Het is een rol waarin je continu leert, groeit en commercieel knalt, met als ultiem doel binnen enkele jaren die magische €100.000 per jaar te verdienen. 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-12.jpg

Hoeveel verdient een Sales Consultant?

Hoeveel een Sales Consultant verdient? Dat is afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. Bij Synsel word je in ieder geval niet alleen gewaardeerd, maar ook royaal beloond. Waar andere bedrijven vaak vasthouden aan starre salarisplafonds, krijg je bij ons de kans om je inkomsten te maximaliseren. 


Je start als Sales Consultant met een competitief basissalaris en groeit vervolgens op basis van je prestaties door naar ongekende hoogten – tot wel €168.780 per jaar voor de top performers.


Maar dat is nog niet alles. Onze unieke bonusregeling zorgt ervoor dat jouw harde werk en successen direct terug te zien zijn op je bankrekening. Dit maakt Synsel dé plek waar jouw inzet écht wordt omgezet in waarde. 

Wat doet een Junior Sales Consultant?

Als Junior Sales Consultant bij Synsel sta je aan de start van een boeiende reis in de saleswereld. In deze beginnende rol krijg je de kans om te leren en te groeien onder de begeleiding van een ervaren Sales Trainer. Je werkt nauw samen met je collega’s om de ins en outs van het vak te begrijpen. 


Het is een leertraject waarbij je stap voor stap wordt klaargestoomd om door te groeien naar een volwaardige Sales Consultant, met alle uitdagingen en beloningen die daarbij horen. Hier leg je de fundering voor een succesvolle carrière in de Sales. 

Is Sales iets voor mij?

Is Sales iets voor mij? Twijfel je of een carrière in Sales bij jou past? Het antwoord ligt in je drive, je persoonlijkheid en je doelen. Sales draait om meer dan alleen het sluiten van deals; het gaat om het bouwen van relaties, het begrijpen van de behoeften van klanten en kandidaten en het hebben van de passie om elke dag het beste uit jezelf te halen.

 
Bij Synsel zoek je als Sales Consultant continu naar de perfecte match tussen kandidaten en werkgevers, waarbij je zowel hun carrière als hun leven verbetert. Ben je resultaatgericht, houd je van een dynamische werkomgeving en krijg je energie van het behalen van je doelen? Dan zou Sales wel eens jouw roeping kunnen zijn. 


Sales is niet voor iedereen, maar als je een commerciële mindset hebt, en volledige verantwoordelijkheid durft te nemen voor je acties én je doelen, dan kan een rol als Sales Consultant je veel voldoening en groei bieden!

Kan iedereen Sales Consultant worden?

De vraag of iedereen Sales Consultant kan worden, is aan de ene kant makkelijk te beantwoorden, maar aan de andere kant toch weer complex. In theorie kan iedereen die de juiste drive en mindset heeft, een succesvolle carrière in Sales opbouwen. 
 

Bij Synsel kijken we niet naar leeftijd of ervaring, maar naar je potentieel en je bereidheid om te leren en te groeien. Wat echt telt, is je commerciële denkwijze, je vermogen om verantwoordelijkheid te nemen en je enthousiasme om elke dag het beste uit jezelf te halen.

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09071.jpg

Welke skills heb je
nodig als Sales Consultant?

Een goede Sales Consultant beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, een passie voor het behalen van resultaten en het vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. 


Het is een vakgebied dat vraagt om doorzettingsvermogen, aanpassingsvermogen en een flinke dosis zelfvertrouwen. Hoewel niet iedereen van nature deze eigenschappen heeft, kunnen ze zeker ontwikkeld worden met de juiste training en begeleiding. 

Hoe begin je als Sales Consultant bij Synsel?

Beginnen als Sales Consultant bij Synsel is de snelweg naar groei en ontwikkeling. Je start met een uitgebreid traineeship waarin je de kneepjes van het vak leert van ervaren professionals en een dedicated Sales Trainer. Vanaf dag één word je in onze Trainingsunit ondergedompeld in onze unieke werkwijze en leer je alles over het matchen van schaarse specialisten met topwerkgevers.


In je eerste jaar ligt de focus op het opbouwen van basisvaardigheden en het begrijpen van onze markt. Je krijgt de kans om mee te lopen met ervaren collega's, waardoor je praktijkervaring opdoet terwijl je leert hoe je een succesvolle salespipeline opbouwt en beheert. 

Hoeveel uur werkt een Sales Consultant?

De werkweek van een Sales Consultant bij Synsel is intensief en dynamisch, maar ook flexibel en resultaatgericht. Gemiddeld werk je zo'n 40 uur per week, maar binnen die uren heb je de vrijheid om je tijd in te delen op een manier die het beste werkt voor jou en je doelen.


Een typische dag kan bestaan uit intakes, kandidaten screenen, deals sluiten en evaluatiegesprekken voeren. Daarnaast is er tijd voor persoonlijke ontwikkeling en trainingen om je skills constant te verbeteren. De dagen kunnen lang zijn, vooral als je net begint en volop aan het leren bent, maar de voldoening van elke succesvolle plaatsing en elke nieuwe deal maakt het harde werk de moeite waard.


Bij Synsel geloven we in het vieren van successen en het vinden van een goede balans tussen werk en privé. 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-8.jpg

Benieuwd naar meer?
Ontdek onze vacatures!

Ben je geïnspireerd geraakt door de wereld van de Sales Consultants bij Synsel en overweeg je een stap te zetten in deze richting? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures
 

Wil je meer verhalen lezen over werken bij Synsel? Bezoek dan onze blogpagina en ontdek de inspirerende verhalen van onze medewerkers. 

element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page