top of page
1805x623 Header homepage.png

Hoe we zijn,
is hoe we werken

Jong, ambitieus en een tikje eigenzinnig: Sinds afgelopen jaar is Business Manager Zaraida Vanistendael onderdeel van het Synsel team en zoals ze zelf zegt: “Ik word ongelofelijk vrolijk van al het talent dat hier om me heen loopt”. Meer weten over Zaraida en haar rol binnen Synsel? Ontdek het in dit blog!

Hanna Bakker

Marketeer

Een statische werkwijze past niet in de wereld van Zaraida. "Natuurlijk, de succesvolle best-practices van de afgelopen tien jaar hebben we geprobeerd 1 op 1 aan te brengen bij onze nieuwe toppers, maar wat blijkt: Mensen werken het beste als ze in hun eigen kracht staan. En daar hebben ze vrijheid voor nodig."

Doe het anders even lekker zelf

Aanvankelijk dachten we dat Zaraida slechts één afdeling zou leiden, maar ze heeft ons verrast door een fundamentele verandering in onze bedrijfsstructuur te bewerkstelligen. Met haar inspanningen hebben we de traditionele top-down benadering losgelaten en zijn we overgestapt op een horizontale structuur.

 

Deze verandering lijkt in lijn te zijn met de visie van oprichter Peter-Jan, die gelooft dat streven naar 'geweldig' in plaats van slechts 'goed' het potentieel van een horizontale organisatie ontgrendelt.

Maatwerk

Zakelijke portretten Sysnel Techniek - Alva Bedrijfsfotografie-22.jpg

"Voor Synsel gaat techniek over mensen. Zonder technici geen techniek, daar maken we ons sterk voor. Mensenwerk is maatwerk. Dat maatwerk moeten onze specialisten kunnen leveren op een manier waarop zowel de specialist en kandidaat kunnen stralen. Dat doel staat voorop, de weg er naartoe kun je zelf invullen.", aldus Zaraida. 

Succes delen = Omzet delen

Bij Synsel is de manier waarop we succes delen uniek: het gaat verder dan alleen een vast salaris. Als specialist krijg je een deel van de omzet die we samen realiseren. Omdat onze organisatie niet topzwaar is, is er meer om te verdelen onder iedereen. 

Onze teamleden profiteren dus financieel mee van het succes van Synsel. Dit kan door winstdeling, waarbij iedereen een stukje van de winst krijgt, maar ook door opties, als verschillende soorten bonussen.

 

"Wij zijn Synsel" is niet alleen een slogan voor het managementteam. Het gaat over ons allemaal, een team van specialisten die elk op hun eigen manier bijdragen. Hier bij Synsel werkt iedereen vanuit zijn of haar eigen kracht.

Management in dienst van het team

Zaraida is er dol op om dingen makkelijk uit te leggen. Je hebt wel alle vrijheid, maar als je hulp, inspiratie of uitleg nodig hebt, kun je altijd bij haar of het management aankloppen. Zaraida zegt zelf: "Ik hoop echt dat het team me flink aan het werk zet. Ik wil dat ze vragen wat ze nodig hebben en dat ik dat kan bieden."

 

Hierdoor neemt het team zelf de verantwoordelijkheid voor hun succes en speelt Zaraida een ondersteunende rol, terwijl ze ook de grote lijnen in de gaten houdt.

"Bij ons leer je door te doen. Als een proces goed werkt, ga je ermee door. Werkt dat niet? Dan veranderen we het. En als je wat inspiratie nodig hebt, er loopt hier genoeg ervaring rond waar je op kunt terugvallen." 

Werken bij Synsel

Bij Synsel zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega's. Denk je dat jij het in je hebt om te stralen binnen onze organisatie en écht te verdienen wat je waard bent? Kijk even tussen onze vacatures en wie weet spreken we elkaar snel!

element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

bedrijfsfotografie sales op het kantoor

Junior Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

tot €57.860 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page