top of page
1805x623 Header homepage.png

In de spotlight: Joost van Eck

Elke medewerker bij Synsel brengt een uniek verhaal met zich mee. In onze rubriek 'In de spotlight' geven we je een inkijkje in deze verhalen van medewerkers die Synsel zo speciaal maken.

Simon Kempers

Copywriter

De spotlight op Joost van Eck

In onze nieuwe editie van ‘in de spotlight’ richten we de schijnwerpers op de mensen achter de schermen die ons bedrijf uniek maken. Deze week hebben we het genoegen om Joost van Eck voor te stellen, een frisse kracht binnen ons Marketingteam. 
 

Als parttime Marketeer naast zijn studie, heeft Joost al snel een sleutelrol op zich genomen bij Synsel. Hij is een belangrijke schakel in onze interne communicatie en speelt een grote rol in de branding van Synsel. 
 

Met een flinke dosis verantwoordelijkheid en een scherp oog voor detail, is Joost een onmisbare aanwinst voor het team. Benieuwd naar hoe Joost deze uitdagingen aanpakt en wat hem drijft? Ontdek het verhaal achter Joost!

‘Elkaar weer spreken’ tijdens het eerste gesprek

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel teckniek-08814.jpg

Toen Joost op zoek ging naar een baan, kwam Synsel al snel op zijn pad—niet als onbekend terrein, maar als een herkenbare mijlpaal in een zee van mogelijkheden. Al bekend met de naam door eerder contact via LinkedIn, voelde de open sollicitatie bij Synsel meer als ‘elkaar weer spreken’ dan een sprong in het diepe. 


Zijn eerste ontmoeting met Corporate Recruiter Annet voelde minder als een sollicitatiegesprek en meer als een warm welkom bij een organisatie waar hij al eerder onderdeel van had moeten zijn. En toen Marketingmanager Barend hem de vrijheid en verantwoordelijkheid gaf waar menig Marketeer van kan dromen, wist Joost het zeker: bij Synsel zat hij niet alleen op de juiste plek, maar kreeg hij ook echt de verantwoordelijkheid om te presteren. Het was dat moment van vertrouwen, van écht deel uitmaken van het team, dat Joost deed inzien dat Synsel niet zomaar een tussenstop was, maar zijn bestemming.

Verwelkomd met open armen

Op zijn allereerste dag bij Synsel verwelkomde Annet Joost met open armen, en Sales Trainer Irene nam hem en de vier andere nieuwe medewerkers onder haar vleugels tijdens de maandelijkse Synsel-intake. 


Rondgeleid door de gangen van Synsel, kwam Joost uiteindelijk terecht op de Marketingafdeling, waar de sfeer vanaf minuut 1 al ontzettend gemoedelijk was. Bij aankomst op zijn nieuwe werkplek voelde Joost een mix van spanning en enthousiasme, maar vooral veel warmte van het team. 

Fulltime betrokken als parttimer

Joosts ervaring als parttime Marketeer bij Synsel is in één woord te omschrijven: "Druk? Absoluut," zegt Joost, "maar zonder een beetje druk wordt het leven toch maar saai." Hij ervaart de hectiek niet alleen als een uitdaging, maar ook als een kans om zichzelf te bewijzen in het Marketingteam van Synsel. En hoewel zijn uren parttime zijn, is zijn betrokkenheid bij het team fulltime!


Maar dat is allemaal onderdeel van zijn visie. Joost is vastberaden om zijn stempel te drukken, of dat nu op zijn studie of het Marketingteam is. De toekomst? Die ziet er rooskleurig uit als je het Joost vraagt. "Fulltime bij Synsel met hopelijk meer verantwoordelijkheden en meer kansen. Dat is waar ik voor ga.”, vertelt Joost enthousiast.

Luisteren, samenwerken en lachen

Op de Instroomafdeling van Synsel, waar Joost zijn marketingkunsten mag vertonen, heerst een sfeer die zelfs de meest stressvolle dagen in een prettige werkdag verandert. "Doelen behalen?" zegt Joost. "Daar draaien we onze hand niet voor om. En onderling? Ook dat zit wel goed. We zijn een erg hechte groep collega’s," legt Joost uit. Op de Instroomafdeling van Synsel wordt volgens Joost geluisterd, samengewerkt en erg veel gelachen. 

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09072.jpg

Kracht en snelheid in zijn vrije tijd

In de schaarse momenten dat Joost niet actief is in de marketingwereld bij Synsel of bezig is met zijn studie, vind je hem terug in de buitenlucht, voetballend bij Robur et Velocitas. "Gelukkig is er altijd tijd voor een potje voetbal of om tijd door te brengen met mijn vriendin en m’n vrienden." 


Voor Joost is er niets beter dan de overgang van de digitale velden van online marketing naar het groene gras van het voetbalveld. Zijn leven is erg georganiseerd, met elke vrije minuut zorgvuldig ingedeeld tussen sport, studie en sociale activiteiten. 

Schitteren aan de
buitenkant en intern op rolletjes

Toen Joost de vraag kreeg over zijn unieke bijdrage aan Synsel, begon hij enthousiast te vertellen. Verantwoordelijk voor de interne communicatie en branding is Joost als de spin in het web die ervoor zorgt dat Synsel er niet alleen schitterend uitziet aan de buitenkant, maar ook intern op rolletjes loopt. 


Zijn bereidheid om écht energie in Synsel te steken en zijn bijdrage te leveren, maakt hem iemand die de 'Level Up'-mentaliteit volledig bezit in de ogen van Synsel. "Geef mij een project en ik zal ervoor zorgen dat het niet alleen afkomt, maar dat we ook nog eens de verwachtingen overtreffen!”.

Wandelen met hond Bono

En ’s ochtends? Dan wordt Joost precies op tijd wakker, werkt een ontbijt naar binnen en vindt hij zelfs tijd voor een wandeling met hond Bono - allemaal voor de klok kwart over acht slaat. Tegen die tijd pedaleert hij door de frisse ochtendlucht naar zijn werk. Eenmaal aangekomen op kantoor, neemt Joost de tijd om de taken van de dag door te nemen. Voorbereid op meetings en gewapend met een goede planning, begint Joost aan zijn dag. 

Uitgroeien tot essentieel onderdeel

Hoewel Joost relatief nieuw is binnen Synsel, krijgt hij al veel verantwoordelijkheid binnen het team dankzij Barend. Bij Synsel was het geen standaard binnenkomst met lange toespraken en rondleidingen; in plaats daarvan kreeg Joost een stevige dosis vertrouwen en een flinke verantwoordelijkheid toegeschoven alsof het dagelijkse kost is. 


"Het warme welkom van Barend was meer een 'ga maar aan de slag en geef maar een gil als het niet lukt’-idee. En bij twijfel? Dan zijn de lijntjes binnen het Marketingteam van Synsel zo kort dat je binnen no time met iemand in contact bent die het weet. Joost bewijst dat zelfs in een korte tijd, met de juiste ondersteuning en vertrouwen, je al snel kunt uitgroeien tot een essentieel onderdeel van het team!

The Creators Hub - Jordi Sloots - Synsel techniek -09213.jpg

De start van zijn marketingcarrière

Toen Joost bij Synsel binnenstapte, voelde alles nieuw. "Mijn eerste serieuze baan," zei hij, "dat was allemaal best even wennen.” Snel genoeg transformeerde Joost die onzekerheid in zelfvertrouwen. En nu? Nu levert Joost vooral kwaliteit, mag hij aan mooie projecten werken en heeft hij écht de start van zijn marketingcarrière gemaakt.

De nieuwe ster van de Marketingafdeling

Tot slot vroegen we Joost waar hij zichzelf ziet over drie jaar bij Synsel. Zonder aarzelen antwoordt hij: "Als fulltime marketeer, natuurlijk!" Zie je, Joost is iemand die zijn carrièreplannen sterk en duidelijk heeft. "Van parttimer naar fulltimer is slechts het begin," zegt hij met een knipoog. "Het echte werk begint wat mij betreft daarna." Met plannen om zichzelf in alle marketingdisciplines te dompelen, lijkt het erop dat Joost op weg is om de nieuwe ster van de marketingafdeling bij Synsel te worden. 


Zoals je kunt zien, is Joost het levende bewijs dat groei en ambitie bij Synsel hand in hand gaan. Zijn reis van parttime Marketeer naar een toekomstige fulltime rol illustreert perfect de mogelijkheden die bij Synsel voor het oprapen liggen. En net zoals Joost zijn unieke pad bij ons bewandelt, biedt Synsel kansen voor iedereen die klaar is om zijn of haar carrière naar een hoger niveau te tillen.


Ben jij klaar om die Level Up bij Synsel te pakken? Ontdek dan onze vacatures en kijk of je aansluit bij ons dynamische team. Van Sales tot Recruitment en van Marketing tot Customer Success én ver daarbuiten, wie weet ben jij de volgende ster die we in 'In de spotlight' mogen verwelkomen.

De laatste 3 spotlights

Iedere week zetten we een Synsel-medewerker in de spotlight. Je kunt ze allemaal terugvinden op onze blogpagina.

Spotlight (LinkedIn) (7).png
Spotlight (Instagram) (2).png
Spotlight (LinkedIn) (3).png
element goud synsel logo

Uitgelichte vacature
 

Synsel Techniek - Bedrijfssfeer foto_s - Alva Bedrijfsfotografie re-20.jpg

Sales Consultant

Bij Synsel run jij je eigen salesbusiness binnen onze business. Het eerste jaar leer je alle ins en outs van ons. Je bent constant bezig om succes te behalen voor onze kandidaten, klanten, jezelf en daarmee ook voor Synsel.

​

tot €100.540 per jaar

element goud synsel logo

Hulp nodig?

Stel je vraag aan

Annet Pelgrum

Corporate Recruiter

Potret Annet corporate recruiter bij Synsel

App

0645032745

element goud synsel logo
bottom of page